Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝΔ: Βαρύτατο πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό από την άγρια υπερφορολόγηση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
Τουριστική πολιτική

ΝΔ: Βαρύτατο πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό από την άγρια υπερφορολόγηση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Βαρύτατο πλήγμα υφίσταται ο τουριστικός κλάδος στο σύνολό του, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, από τον υπερδιπλασιασμό του ΦΠΑ στη διαμονή από το 6,5% στο 13%, την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 24%, από τους έμμεσους φόρους σε βασικά προϊόντα και υπηρεσίες, από την κατάργηση της νησιωτικότητας σε 17 νησιά του Αιγαίου και από το πρόσθετο 'χαράτσι' του ΕΝΦΙΑ στα ιδιοχρησιμοποιούμενα παραγωγικά ακίνητα των τουριστικών επιχειρήσεων κάθε μεγέθους.

Η συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Όλγα Κεφαλογιάννη και η υπεύθυνη του Τομέα Τουρισμού, βουλευτής Σερρών, κα Φωτεινή Αραμπατζή, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

“Νέα μείωση στον τζίρο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και της εστίασης σημειώνεται δυστυχώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Άλλη μία απόδειξη του βαρύτατου πλήγματος, που υφίσταται ο τουριστικός κλάδος στο σύνολό του, λόγω της άγριας υπερφορολόγησής του από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Την Κυβέρνηση, που επιμένει να αδιαφορεί μπροστά στον κλονισμό της βιωσιμότητας των επαγγελματιών του τουρισμού και των χιλιάδων θέσεων απασχόλησης, που συναρτώνται από τον κύκλο εργασιών τους.

Από τον υπερδιπλασιασμό του ΦΠΑ στη διαμονή από το 6,5% στο 13%, την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 24%, από το “τσουνάμι” των έμμεσων φόρων σε βασικά προϊόντα και υπηρεσίες, από την κατάργηση της νησιωτικότητας σε 17 νησιά του Αιγαίου, από το πρόσθετο “χαράτσι” του ΕΝΦΙΑ στα ιδιοχρησιμοποιούμενα παραγωγικά ακίνητα των τουριστικών επιχειρήσεων κάθε μεγέθους.

Τα αποτελέσματα αυτής της αδιέξοδης πολιτικής γίνονται πλέον ορατά. Η κεκτημένη ταχύτητα των προηγούμενων χρόνων τελειώνει.

Τώρα, όσο ποτέ άλλοτε, ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται ένα νέο στρατηγικό σχέδιο μακροχρόνιας ανάπτυξης.

Χρειάζεται μια νέα Κυβέρνηση που να πιστεύει στη δυναμική του και στα τεράστια οφέλη που προσφέρει στην ελληνική οικονομία”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024