Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΝέα πτήση τσάρτερ από Ουκρανία προς `Αραξο

Νέα πτήση τσάρτερ από Ουκρανία προς `Αραξο

Όλο και περισσότεροι τουρίστες από τις πρώην ανατολικές χώρες επιλέγουν για τις διακοπές τους την Ελλάδα και ιδιαίτερα την περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου. Απόδειξη αποτελεί η νέα πτήση από Ουκρανία […]

Όλο και περισσότεροι τουρίστες από τις πρώην ανατολικές χώρες επιλέγουν για τις διακοπές τους την Ελλάδα και ιδιαίτερα την περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου. Απόδειξη αποτελεί η νέα πτήση από Ουκρανία προς `Aραξο, που ξεκίνησε<...>ήδη σε συνεργασία με το ρωσικό τουριστικό οργανισμό South Cross και τον ουκρανικό tour opetator CITA Travel, με τη στήριξη του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης. Ήδη από το 2005, προσγειώνονται στον `Αραξο 2 πτήσεις από τη Μόσχα, ενώ το 2007 προστέθηκαν 2 ακόμη από την Αγ. Πετρούπολη, σε εβδομαδιαία βάση.

Ο τουριστικός οργανισμός South Cross, είναι ένας από τους μεγαλύτερους και ταχύτερα αναπτυσσόμενους Ρώσους tour operators στην Ελλάδα (με προώθηση 11 ελληνικών προορισμών). Η πτήση από το Κίεβο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους τουριστικούς οργανισμούς CITA και ALBIZ (Ουκρανούς tour operators). Τους επιβάτες της πρώτης πτήσης προς το αεροδρόμιο του Αράξου υποδέχτηκε θερμά ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Valery Tsibukh.

Στην έναρξη της τουριστικής περιόδου 250 τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι από τα μεγαλύτερα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα των δύο χωρών φιλοξενήθηκαν για μια εβδομάδα στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Olympian Village του Ομίλου Aldemar, στην Σκαφιδιά της Ηλείας. Ένα από τα πλέον σύγχρονα και ποιοτικά τουριστικά συγκροτήματα της χώρας μας που το 2002 έχει αναδειχθεί ως ο δημοφιλέστερος προορισμός οικογενειακών διακοπών, incentives και συνεδρίων στην ελληνική αγορά.

Με στόχο την προβολή και προώθηση της περιοχής – ένα χρόνο μετά τα γεγονότα του περασμένου καλοκαιριού, οι εκπρόσωποι των ξένων μαζικών μέσων ενημέρωσης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά την ιδιαιτέρου κάλλους ευρύτερη περιοχή της Ολυμπίας, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Olympian Village και να επισκεφθούν τα γειτονικά ορεινά χωριά που κρατούν σαν πολύτιμο φυλαχτό τα ήθη και τα έθιμά τους. Οι Ρώσοι και Ουκρανοί τουριστικοί πράκτορες, που ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής εξέφρασαν την επιθυμία να δραστηριοποιηθούν και επενδυτικά.

Στην ειδική αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για την αποστολή που δόθηκε στο Olympian Village, παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε μεταξύ άλλων «ότι η Πολιτεία απλοποιεί και θα συνεχίσει να απλοποιεί τις διαδικασίες σχετικά με τη θεώρηση βίζας».

«Είναι ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για μας”, τόνισε στην εκδήλωση ο Πρόεδρος του South Cross κ. Andrei Kuznitsov. “Η Aldemar”, πρόσθεσε “άνοιξε από την Ουκρανία έναν νέο προορισμό για την Ηλεία. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που το πρώτο τσάρτερ από την Ουκρανία προσγειώθηκε στην Ηλεία, την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας που «γεννήθηκαν» οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Προσωπικά θέλω ακόμα περισσότερους Ρώσους και Ουκρανούς τουρίστες στην Ελλάδα. Θα δουλέψουμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση σε συνεργασία και με το Ελληνικό Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης».

Ο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Εντεταλμένος Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Ο τουρισμός αποτελεί μονόδρομο για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης περιοχής και την μοναδική πηγή βιωσιμότητάς της. Σημειώθηκαν σημαντικά επικοινωνιακά λάθη από την πλευρά της Πολιτείας, σε συνέχεια των περυσινών γεγονότων, με αποτέλεσμα, η Ηλεία να έχει υποστεί ζημιές ως προς την εικόνα και την προσέλκυση ξένων επισκεπτών. Οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούμαστε στην περιοχή γνωρίζουμε ότι έχουμε πληγεί, αλλά ευτυχώς γνωρίζουμε και πώς να αντιδράσουμε. Μέχρις στιγμής ο Όμιλός μας έχει αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της περιοχής της Δ. Πελοποννήσου. Οι αλλαγές στα αεροδρόμια της περιοχής, με διευρύνσεις πτήσεων τσάρτερ αλλά και τακτικών πτήσεων, μπορούν να συμβάλουν στην ευρύτερη προώθηση και αναγέννηση της περιοχής. Στόχος μας είναι του χρόνου τέτοια εποχή να εγκαινιάζουμε την τουριστική περίοδο με άλλη μία νέα πτήση από τις πρώην ανατολικές χώρες».

Στην εκδήλωση για τους Ουκρανούς και Ρώσους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, που διοργανώθηκε και με την χορηγία του ΕΟΤ στο ξενοδοχείο Olympian Village του Ομίλου Aldemar, παραβρέθηκαν επίσης ο Νομάρχης Ηλείας, κ. Χαράλαμπος Καφύρας, ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα, κ. Valery Tsibukh, βουλευτές του νομού Ηλείας, δήμαρχοι των όμορων περιοχών και δημοσιογράφοι από την Αθήνα και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024