Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΝέα υπηρεσία e-booking από το Επιμελητήριο Κυκλάδων
E-booking

Νέα υπηρεσία e-booking από το Επιμελητήριο Κυκλάδων

Ενημερωτικές συναντήσεις του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, για την παρουσίαση της νέας υπηρεσίας Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking).

Τη νέα υπηρεσία του για διεξαγωγή Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking), παρουσίασε το Επιμελητήριο Κυκλάδων σε μια σειρά στοχευμένων συναντήσεων με τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων στα νησιά Πάρο, Σύρο, Τήνο, Άνδρο, Μήλο, Σίφνο, Νάξο, Σαντορίνη και Μύκονο, στο χρονικό διάστημα από 17 Σεπτεμβρίου έως και 22 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αυτών, οι συμμετέχοντες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την υπηρεσία, με τους περισσότερους απ’ αυτούς να δηλώνουν συμμετοχή και να μπαίνουν άμεσα στη φάση εκπαίδευσης και εφαρμογής.

Επιπλέον, παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν αναλυτικά οι δυνατότητες του συστήματος με τους Επαγγελματικούς Συλλόγους Καταλυμάτων με καθολική ανταπόκριση, στο συμβούλιο της Κυκλαδικής Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων που πραγματοποιήθηκε στην Πάρο στις 08/10/12.

Η εφαρμογή e-booking του Επιμελητηρίου απευθύνεται στις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων των Κυκλάδων και προσφέρει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης και λειτουργίας ενός εύχρηστου, πλήρους και αυτόνομου συστήματος ηλεκτρονικών κρατήσεων (e-booking).

Με την υπηρεσία αυτή, το Επιμελητήριο Κυκλάδων κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος των Κυκλάδων, μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει με τη δημιουργία και φιλοξενία μίνι-ιστοσελίδων για κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση μέσα από τη δικτυακή “πύλη” www.e-kyklades.gr, δίνοντας στα τουριστικά καταλύματα –μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις, ως επί το πλείστον– τη δυνατότητα εξωστρέφειας μέσα από τεχνολογία αιχμής.

Η δυνατότητα on-line booking, μέσα από το σύστημα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, μπορεί να ενσωματωθεί τόσο στην εταιρική ιστοσελίδα του καταλύματος (website) και στη σελίδα της επιχείρησης στο Facebook, όσο και στη μινι-ιστοσελίδα του καταλύματος μέσα στο e-kyklades.gr, αποκτώντας, έτσι, ένα τριπλό “κανάλι” διάδρασης με τους δυνητικούς επισκέπτες.

Μέσα από ένα εύχρηστο περιβάλλον, ο ιδιοκτήτης κάθε τουριστικού καταλύματος έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει άμεσα το σύστημα κρατήσεων για τη διαθεσιμότητα των δωματίων, επιτρέποντας στους ενδιαφερόμενους να κάνουν εύκολα και γρήγορα την κράτησή τους on-line.

Η λειτουργία της εφαρμογής γίνεται αποκλειστικά από την κάθε επιχείρηση και με πολλαπλούς τρόπους (διαχειριστικό, email και κινητό), ενώ προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες και την πολιτική κρατήσεων του κάθε καταλύματος. Η ευέλικτη δομή της επιτρέπει την ταυτόχρονη διαχείριση, στο ίδιο περιβάλλον, διαφορετικών καναλιών πώλησης, όπως άλλα συστήματα κρατήσεων (booking.com, expedia.com, venere.com κ.λπ.), ταξιδιωτικά γραφεία και πρακτορεία, μεγιστοποιώντας συμπληρωματικά το τελικό αποτέλεσμα, προς όφελος της επιχείρησης.

Παράλληλα, η οργάνωση της τουριστικής επιχείρησης ενισχύεται σημαντικά, καθώς, μέσα από τη συγκεκριμένη εφαρμογή, παρακολουθείται πλήρως η λειτουργία του καταλύματος, ενώ δημιουργείται αυτόματα πελατολόγιο με δυνατότητες εύκολης και άμεσης αποστολής SMS, e-mail για ενημέρωση προσφορών, ευχετηρίων μηνυμάτων κ.λπ.

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων θεωρεί ότι η λειτουργία ενός τοπικού, αυτόνομου και με παγκόσμια εμβέλεια συστήματος κρατήσεων στο διαδίκτυο, θα “θωρακίσει” τις τουριστικές επιχειρήσεις των Κυκλάδων μειώνοντας την εξάρτησή τους  από τα διεθνή μονοπώλια της συγκεκριμένης αγοράς, και αυξάνοντας σημαντικά τόσο τις πωλήσεις, όσο και το τελικό κέρδος κάθε επιχείρησης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024