Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου μαθητής σχολικής εκδρομής
Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ΠΙΝ

Νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου μαθητής σχολικής εκδρομής

Νεκρός βρέθηκε χτες το πρωί στην πισίνα του ξενοδοχείου «Bintzan inn», 19χρονος μαθητής από την Ξάνθη, που συμμετείχε σε 5η εκδρομή του Τεχνικού Λυκείου Γλαύκης στην Κέρκυρα. `Αμεσα βρέθηκαν στο […]

Νεκρός βρέθηκε χτες το πρωί στην πισίνα του ξενοδοχείου «Bintzan inn», 19χρονος μαθητής από την Ξάνθη, που συμμετείχε σε 5η εκδρομή του Τεχνικού Λυκείου Γλαύκης στην Κέρκυρα. `Αμεσα βρέθηκαν στο ξενοδοχείο άντρες της αστυνομίας, προκειμένου να εξετάσουν<...>τους συνοδούς καθηγητές και τους μαθητές.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, “οι μαθητές (συνολικά 18 τον αριθμό), συνοδευόμενοι από δύο καθηγητές, την 24.00 ώρα της 23-04-2007, μετά από περιοδεία που πραγματοποίησαν στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης, επέστρεψαν στο ξενοδοχείο για κατάκλιση. Τέσσερις όμως εκ των μαθητών, που διέμεναν σε δωμάτιο πλησίον της κολυμβητικής δεξαμενής, τις πρώτες πρωινές ώρες εξήλθαν του δωματίου τους. Ένας εξ` αυτών θέλησε να κολυμβήσει και περί ώρα 04.15 ζήτησε βοήθεια από τους λοιπούς συμμαθητές του. Ένας συμμαθητής του, ηλικίας 19 ετών βούτηξε στην κολυμβητική δεξαμενή για να προσφέρει βοήθεια, πλην όμως στην προσπάθεια του αυτή καταβυθίστηκε”.

Το πτώμα του 19χρονου μαθητή ανεσύρθη από το βάθος της πισίνας από τον νυχτοφύλακα του ξενοδοχείου και από έναν καθηγητή του, οι οποίοι στη συνέχεια ειδοποίησαν ασθενοφόρο, το οποίο τον μετέφερε στο Γ.Κ.Ν. Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανακρίσεως επελήφθη η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας και του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Ταξιάρχου Σγούρου Ανδρέα. Μέσω της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κερκύρας ειδοποιήθηκαν οι οικείοι του θανόντος, ενώ σύμφωνα με την νεκροψία-νεκροτομή της Ιατροδικαστού κας Καλύβα, ο θάνατος του μαθητή επήλθε εξαιτίας πνιγμού.

ΚΚΕ: Ένα ακόμη θύμα του συστήματος των σχολικών εκδρομών

“Ο μαθητής που έχασε τη ζωή του αποτελεί ένα ακόμη θύμα του συστήματος των σχολικών εκδρομών, με τον τρόπο οργάνωσης και του περιεχομένου τους που έχει διαμορφωθεί. Το υπουργείο Παιδείας και συνολικά η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους” αναφέρει σε χτεσινή ανακοίνωση του το ΚΚΕ.

Οι πολυήμερες σχολικές εκδρομές που γίνονται σήμερα δεν έχουν εκπαιδευτικό, πολιτιστικό, ψυχαγωγικό χαρακτήρα συμπληρώνει και προσθέτει: “Έχουν μετατραπεί σε μια επικίνδυνη επιχείρηση εκμετάλλευσης των πολύμορφα καταπιεσμένων μαθητών από το υποβαθμισμένο, στεγνό σχολείο και τα φροντιστήρια. Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., χρησιμοποιούνται σήμερα για να τροφοδοτούνται με χιλιάδες πελάτες οι τουριστικές-ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και άλλες επιχειρήσεις επιτηδείων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες πληρώνουν πανάκριβα υποβαθμισμένες και επικίνδυνες για την υγεία και την ασφάλειά τους υπηρεσίες. Βρίσκονται στο έλεος κάθε κερδοσκόπου”.

Παράλληλα, το ΚΚΕ, κάνει λόγο για μια “νοσηρή κατάσταση μέσα στα ίδια τα σχολεία, που διαμορφώνεται από κυκλώματα που λυμαίνονται τον «μαθητικό τουρισμό», ώστε να αποκτούν μεγαλύτερη πελατεία και να αποκομίζουν μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη”.

Τέλος, το ΚΚΕ καλεί τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να απαιτήσουν οι εκδρομές να γίνονται με αποκλειστική ευθύνη του σχολείου και του υπουργείου, χωρίς καμιά συμμετοχή επιχειρηματία. Να είναι δωρεάν η συμμετοχή όλων των μαθητών και εγγυημένη η ασφάλειά τους.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024