Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝέο πλαίσιο ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα, υπό την καθοδήγηση του ΠΟΥ
Ιατρικός τουρισμός

Νέο πλαίσιο ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα, υπό την καθοδήγηση του ΠΟΥ

Το νέο πλαίσιο στοχεύει να καλύψει όλες τις πτυχές του ιατρικού τουρισμού και του τουρισμού ευεξίας για όσους επισκέπτονται τη χώρα μας.

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στα επίσημα εγκαίνια του Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Αθήνα για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών.

Η επιλογή της Ελλάδας ως έδρας του συγκεκριμένου Γραφείου του ΠΟΥ ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2020 κατά την επίσκεψη του τότε υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια στην Κοπεγχάγη και τη συνάντησή του με τον περιφερειακό διευθυντή του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Hans Kluge. Ακολούθησε η υπογραφή της συμφωνίας για το νέο Γραφείο του ΠΟΥ στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε από τους κ.κ. Κικίλια και Kluge στις 15 Απριλίου 2021 στο Υπουργείο Υγείας.

Στην ομιλία του, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η σημερινή μέρα είναι συγκινητική και κομβική για τον ίδιο και χαρακτήρισε τα επίσημα εγκαίνια του Γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα, “απόδειξη για όλα όσα πετύχαμε τα δύο τελευταία χρόνια, όλα όσα καταφέραμε να ξεπεράσουμε στη μάχη μας με την πανδημία του COVID-19”.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού, “αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα ξεκίνησε πριν από ακριβώς έναν χρόνο, τον Απρίλιο του 2021, εν μέσω μιας καταστροφικής κρίσης για τη Δημόσια Υγεία, μιας ανθρωπιστικής κρίσης. Είμαι περήφανος που βλέπω ότι οι προσπάθειές μας συνεχίζονται, μέσα από την απαράμιλλη στήριξη, αποφασιστικότητα και καθοδήγηση του πρωθυπουργού μας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Τουρισμού σχεδιάζει ένα νέο πλαίσιο ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα υπό την καθοδήγηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. “Ένα πλαίσιο που στοχεύει να καλύψει όλες τις πτυχές του ιατρικού τουρισμού και του τουρισμού ευεξίας για όσους επισκέπτονται τη χώρα μας”, υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

03/02/2023
02/02/2023
01/02/2023
31/01/2023
30/01/2023
27/01/2023