Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝέο “πρόσωπο” για την Πλατεία Μοναστηρακίου
Τα βλέμματα τραβά το πολύχρωμο ψηφιδωτό δάπεδο

Νέο “πρόσωπο” για την Πλατεία Μοναστηρακίου

Ο υπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λιάπης και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης παρέδωσαν την περασμένη Παρασκευή στους πολίτες, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης, την πλατεία Μοναστηρακίου. Σε δηλώσεις […]

Ο υπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λιάπης και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης παρέδωσαν την περασμένη<...> Παρασκευή στους πολίτες, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης, την πλατεία Μοναστηρακίου. Σε δηλώσεις του ο κ. Λιάπης δήλωσε τα εξής: “Παραδίδουμε στους Αθηναίους έναν ιστορικό χώρο της πόλης, το Μοναστηράκι που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και περικλείεται από μνημεία όλων των εποχών. Είμαι βέβαιος ότι οι Αθηναίοι θα το αξιοποιήσουν και θα το εντάξουν στην καθημερινότητά τους. Τους καλώ, όμως, να το προστατεύσουν ταυτόχρονα. Να σεβαστούν την παράδοση, την ιστορία του και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του. Είναι ένα στολίδι της πόλης και χαίρομαι σήμερα που μαζί με τον Δήμαρχο το παραδίδουμε στους Αθηναίους. Η Αθήνα μας, αξίζει τα καλύτερα”.

Ο κ. Κακλαμάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Θέλω να ευχαριστήσω στο πρόσωπο του Μιχάλη Λιάπη το Υπουργείο Πολιτισμού και την ΕΑΧΑ, που έβαλαν χρήμα και κόπο για να δείτε μπροστά σας σήμερα το αναγεννημένο Μοναστηράκι, που αποτελεί ένα κομμάτι της ταυτότητας της πόλης μας. Σαν Δήμαρχος της Αθήνας, εκ μέρους -και το λέω με πεποίθηση- της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μου, χαιρόμαστε πολύ. Σε ό,τι μας αφορά θα γίνουμε εν ανάγκη και κακοί, προκειμένου να προστατεύσουμε την ευταξία και την καθαριότητα. Θέλω από τώρα να στείλω το μήνυμα πως ό,τι ήξεραν και θυμόντουσαν οι συμπαθείς κατά τ’άλλα γύρω καταστηματάρχες πρέπει να το ξεχάσουν. Τραπεζοκάθισμα δε θα βγει ούτε ένα πάνω στην πλατεία, και βεβαίως, προσυπογράφω και εγώ την έκκληση του υπουργού, ότι δε φτάνει η αστυνόμευση από το Δήμο. Εκείνο που πρέπει να συμβεί είναι οι ίδιοι οι συμπολίτες μας και οι επισκέπτες να σεβαστούν το χώρο”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024