Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΝέος, επικαιροποιημένος κατάλογος οδηγιών προφύλαξης από τον κορονοϊό για τα ξενοδοχεία
Ξενοδοχία

Νέος, επικαιροποιημένος κατάλογος οδηγιών προφύλαξης από τον κορονοϊό για τα ξενοδοχεία

Το Υπουργείο Τουρισμού διευκρινίζει ότι συναθροίσεις περιλαμβανομένων και business meetings κάτω των 50 ατόμων δε θεωρούνται συνέδρια και μπορούν να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται, εφόσον τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.


Στο πλαίσιο της συνεχούς συνεργασίας του ΞΕΕ με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το Επιμελητήριο ζήτησε και έλαβε νέο επικαιροποιημένο κατάλογο οδηγιών προφύλαξης από τον κορονοϊό, τον οποίο και απέστειλε ήδη στα ξενοδοχεία όλης της χώρας.

Όλα τα ξενοδοχεία είναι ενημερωμένα από την κορυφαία επιστημονική ομάδα του ΕΟΔΥ και συστήνουμε τη σχολαστική τήρηση όλων των οδηγιών, προκειμένου να προστατευτεί αποτελεσματικά η υγεία εργαζομένων και επισκεπτών”, αναφέρει το ΞΕΕ.

“Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι η καλύτερη εγγύηση πως η Ελλάδα παραμένει ένας ασφαλής προορισμός. Αυτό είναι ευθύνη όλων μας, σε  μια δύσκολη στιγμή για ολόκληρο τον πλανήτη και με τα ελληνικά ξενοδοχεία να δοκιμάζονται από το υφιστάμενο κόστος των συνεπειών. Η ψυχραιμία, η υπευθυνότητα, η συνεργασία, όπως και η απαραίτητη κρατική ενίσχυση, είναι ο μόνος σίγουρος και ασφαλής δρόμος για να ξεπεράσουμε κι αυτή τη μείζονα παγκόσμια πρόκληση, κάνοντας το καλύτερο για τις επιχειρήσεις μας και τους εργαζόμενούς μας, για τους συνεργάτες μας και τους προμηθευτές μας, για την οικονομία και την κοινωνία”.

Σημειώνεται ότι όσον αφορά στην προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας χώρων διενέργειας συνεδριακών εκδηλώσεων από 09/03/2020 έως και 05/04/2020, που επιβλήθηκε με ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’726/2020), το Υπουργείο Τουρισμού διευκρινίζει ότι συναθροίσεις περιλαμβανομένων και business meetings κάτω των 50 ατόμων δε θεωρούνται συνέδρια και μπορούν να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται, εφόσον τηρούνται οι κανόνες υγιεινής (εξαερισμός, αντισηπτικό, κ.λπ).

Κορονοϊός – Οδηγίες για τα ξενοδοχεία (932020)

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024