Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΝέος πρόεδρος στην Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματικών Τουριστικών Ημερόπλοιων Σκαφών

Νέος πρόεδρος στην Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματικών Τουριστικών Ημερόπλοιων Σκαφών

Πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2005, οι αρχαιρεσίες της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματικών Τουριστικών ΗμερόπλοιωνΣκαφών (Π.ΕΝ.Ε.Τ.Η.Σ.), κατά τις οποίες, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου εξελέγη ο κ. Α. Χηνόπουλος, Α΄ Αντιπρόεδρος […]

Πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2005, οι αρχαιρεσίες της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματικών Τουριστικών Ημερόπλοιων<...>Σκαφών (Π.ΕΝ.Ε.Τ.Η.Σ.), κατά τις οποίες, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου εξελέγη ο κ. Α. Χηνόπουλος, Α΄ Αντιπρόεδρος ο κ. Δ. Τριανταφύλλου, Β΄ Αντιπρόεδρος ο κ. Σπ. Καβαλλιεράτος, Γενικός Γραμματέας ο κ. Ν. Βουλουμάνος, με αναπληρωματικό τον κ. Ε. Σαρρή, ταμία τον κ. Π. Παπικινό και Έφορο Δημοσίων Σχέσεων τον κ. Ν. Δέτση.

Την Γενική Συνέλευση της Ένωσης, απασχόλησαν – μεταξύ των άλλων – και τα ακόλουθα θέματα:

  • Η αλλαγή ονομασίας από Π.ΕΝ.Π.Η.Σ. (Πανελλήνια Ένωση Πλοιοκτητών Ημερόπλοιων Σκαφών), σε Π.ΕΝ.Ε.Τ.Η.Σ. (Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματικών Τουριστικών Ημερόπλοιων Σκαφών), που πραγματοποιήθηκε μετά από απόφαση της πλειοψηφίας των παρευρισκομένων μελών.

  • Το γεγονός της μη ένταξης των επαγγελματικών τουριστικών ημερόπλοιων σκαφών στον αναπτυξιακό νόμο.

  • Η επιλεκτική επιβάρυνση του εισιτηρίου του επιβάτη μόνο στα ημερόπλοια με διάφορα τέλη, όπως το ΕΚΟΕΜΝ (το οποίο αποδίδεται στους απόστρατους του Λ.Σ.), το τέλος που καταβάλλει ο κάθε επιβάτης που συμμετέχει σε θαλάσσια εκδρομή, για κάθε λιμάνι, το τέλος που αποδίδεται στον οικείο Δήμο, κ.λ.π., γεγονότα που έχουν προκαλέσει την καθολική και έντονη διαμαρτυρία των μελών.
  • Η αναμόρφωση της νομοθεσίας που διέπει τα ημερόπλοια και ειδικότερα η προσέγγισή της με την αντίστοιχη που διέπει τα επαγγελματικά πλοία αναψυχής του Ν 2743/99, κ.λ.π..

“Τα Επαγγελματικά Τουριστικά Ημερόπλοια Σκάφη, μεταφέρουν κάθε χρόνο 4.000.000 περίπου επιβάτες σε θαλάσσιες εκδρομές σε όλη την Ελλάδα, εργάζονται σ` αυτά 3.000 ναυτικοί και φέρουν ακόμη την Ελληνική Σημαία, γι` αυτό και επιβάλλεται τα αρμόδια Υπουργεία να ασχοληθούν άμεσα με την επίλυση των προβλημάτων τους” επεσήμανε σε δηλώσεις του ο νέος Πρόεδρος της Ένωσης, κ. Χηνόπουλος.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024