Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝομοσχέδιο καμποτάζ: Έλλειψη ξεκάθαρων στόχων και βούλησης
Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

Νομοσχέδιο καμποτάζ: Έλλειψη ξεκάθαρων στόχων και βούλησης

Με σκληρή κριτική υποδέχεται ο ΣΕΤΕ το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου για το καμποτάζ που έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση το Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΣΕΤΕ τονίζει ότι αποτελεί χρονική μετάθεση και διαιώνιση του προβλήματος…

Με σκληρή κριτική υποδέχεται ο ΣΕΤΕ το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου για το καμποτάζ που έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση το Υπουργείο Οικονομίας, Aνταγωνιστικότητας<...> και Ναυτιλίας.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΣΕΤΕ τονίζει ότι αποτελεί χρονική μετάθεση και διαιώνιση του προβλήματος του cabotage το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου για την «εκτέλεση περιηγητικών πλοίων από πλοία με σημαία τρίτων χωρών με αφετηρία ελληνικό λιμένα».

Το σχέδιο νόμου επιβεβαιώνει την έλλειψη ξεκάθαρων στόχων και βούλησης από πλευράς Κυβέρνησης για πραγματική απελευθέρωση της αγοράς της κρουαζιέρας.

Το σχέδιο νόμου, αντί να περιγράφει ξεκάθαρα και με λεπτομέρειες το πλαίσιο απελευθέρωσης και ανάπτυξης της κρουαζιέρας στη χώρα μας, επί της ουσίας παραπέμπει στο μέλλον μια σειρά θεμάτων, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν θα έπρεπε να αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης για το αν θα πραγματοποιείται ή όχι μια κρουαζιέρα. Το χειρότερο όμως όλων είναι ότι, το μέλλον της κρουαζιέρας θα εξαρτάται από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες των ΥΠΟΙΑΝ και ΥΠΟΤ. Αυτό σημαίνει ότι με δεδομένες τις συχνές αλλαγές στις ηγεσίες, οι διαπραγματεύσεις θα γίνονται κατά κανόνα από άπειρους και ανενημέρωτους για το θέμα εκπροσώπους της Πολιτείας. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια ιδιότυπη αδειοδότηση, χωρίς οι όροι και οι προϋποθέσεις να είναι εκ των προτέρων γνωστοί.

Συμπερασματικά, άλλη μια ευκαιρία για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, του τουρισμού και την τόνωση της εθνικής οικονομίας χάνεται και μάλιστα σε μια περίοδο όπου η χώρα μας το έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τονίζει η ανακοίνωση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024