Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝότιες Κυκλάδες: Συντονισμένες δράσεις για ανάπτυξη

Νότιες Κυκλάδες: Συντονισμένες δράσεις για ανάπτυξη

Πολυδιάστατες και επίπονες προσπάθειες ορθολογικής τουριστικής ανάπτυξης των μικρών νησιών των Νότιων Κυκλάδων (Ίος Σίκινος, Φολέγανδρος, Ανάφη) και της περαιτέρω ανάδειξής τους, στην εσωτερική αγορά τουρισμού όσο και στις μεγάλες […]

Πολυδιάστατες και επίπονες προσπάθειες ορθολογικής τουριστικής ανάπτυξης των μικρών νησιών των Νότιων Κυκλάδων<...> (Ίος Σίκινος, Φολέγανδρος, Ανάφη) και της περαιτέρω ανάδειξής τους, στην εσωτερική αγορά τουρισμού όσο και στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού, καθώς και της βελτίωσης τόσο των υποδομών όσο και των προσφερόμενων υπηρεσιών, καταβάλλονται το τελευταίο διάστημα από τις τοπικές αρχές, φορείς και ιδιώτες των νησιών αυτών.
Όπως ανέφεραν χθες, σε συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της έκθεσης "Τουριστικό Πανόραμα 2000", ο Δήμαρχος Ιητών και Πρόεδρος του δ.σ. του Αναπτυξιακού Συνδέσμου 21ης Γεωγραφικής Ενότητας, Γιώργος Πυσσαίος και ο πρόεδρος της Κοινότητας Σικίνου Γιώργος Μανάλης, βασικοί άξονες των προσπαθειών αυτών είναι, η υλοποίηση κοινών προγραμμάτων προβολής, η ακτοπλοϊκή σύνδεση με το διεθνές αεροδρόμιο της Σαντορίνης με υπερσύγχρονο πλοίο και η έμφαση στην πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά.
Το πλέον φιλόδοξο σχέδιο είναι να συγκροτηθεί μία Ανώνυμη Εταιρία, με τη συμβολή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας η οποία θα αγοράσει αρχικά ένα (και αργότερα και δεύτερο) ταχύπλοο επιβατικό σκάφος, το οποίο θα εξυπηρετεί τη γραμμή Σαντορίνης-Ίου και θα δίνει τη δυνατότητα σε τουρίστες που φθάνουν στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης να ταξιδεύουν προς το νησί σε μικρό χρονικό διάστημα (περίπου μισή ώρα εν πλω).
Σύμφωνα με μελέτη που έχει εκπονηθεί για το σκοπό αυτό, το κόστος ενός τέτοιου σκάφους, σύγχρονων προδιαγραφών και ικανού να αντεπεξέρχεται στις καιρικές συνθήκες του Αιγαίου, φθάνει τα 9-10 εκατ. δολάρια (άνω των 3,5 δισ. Δρχ.).
Ειδικά όσον αφορά την Ίο<.>, ο κ. Πουσσαίος επισήμανε ότι θα αξιοποιήσει πρωτίστως τα πολιτιστικά της στοιχεία, όπως π.χ. ο τάφος το Ομήρου στην περιοχή Πλακωτό, όπου θα δημιουργηθεί ένα Πολιτιστικό Πάρκο, αποτελούμενο από συνεδριακό κέντρο 250 θέσεων, 35 bungalows, Βιβλιοθήκη και μικρό Μουσείο.
Παράλληλα δίνεται μεγάλο βάρος στην ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομής, που αφορούν στη βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων και των χώρων υποδοχής σκαφών (δημιουργείται μαρίνα 250 θέσεων), στη βελτίωση του οδικού δικτύου και στην υδροδότηση.
Η Ίος διαθέτει σήμερα περίπου 8.500 κλίνες σε ξενοδοχεία και καταλύματα καθώς και 3 κάμπινγκ και δέχεται ετησίως περίπου 150.000 επισκέπτες. Η προσπάθεια βελτίωσης των ξενοδοχειακών υποδομών εστιάζεται πλέον στη δημιουργία κλινών Β΄ κατηγοριών και άνω.
Την προσέλκυση περισσότερων Ελλήνων επισκεπτών και τουριστών που αναζητούν έναν προορισμό που συνδυάζει την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, την ησυχία και το έντονα προσωπικό στοιχείο στην εξυπηρέτηση, επιδιώκει η Σίκινο<.>ς, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητάς της Γ. Μανάλη.
Όπως είπε ο κ. Μανάλης, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί είναι η ακτοπλοϊκή σύνδεση αλλά και το γενικότερο κλίμα αδιαφορίας που υπάρχει από την πλευρά του κράτους για τα μικρά νησιά.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024