Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΟ ελληνικός κλάδος των superyachts έχει σημειώσει αξιόλογη πρόοδο την τελευταία 10ετία
Posidonia Sea Tourism Forum

Ο ελληνικός κλάδος των superyachts έχει σημειώσει αξιόλογη πρόοδο την τελευταία 10ετία

Ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Yachting, MYBA, αναγνωρίζει το γεγονός ότι ο ελληνικός κλάδος των superyachts έχει σημειώσει αξιόλογη πρόοδο κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών, καθώς ο στόλος έχει μεγαλώσει αριθμητικά, εμφανίστηκαν μεγαλύτερα και καλύτερης ποιότητας σκάφη και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Η MYBA, o Παγκόσμιος Σύνδεσμος Yachting που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κλάδου των superyachts για πάνω από τρεις δεκαετίες, πιστεύει ότι το κλειδί για την ανάπτυξη σε όλες τις χώρες έγκειται στην εκπαίδευση, τον θεμιτό ανταγωνισμό, την απλούστευση των νόμων και, το σημαντικότερο, την εναρμονισμένη ερμηνεία και την εφαρμογή τους.

“Προκειμένου να είναι κανείς ανταγωνιστικός στον κλάδο του παγκόσμιου yachting, απαραίτητη είναι η συνεχής και σχολαστική εκπαίδευση του πληρώματος. Τα πρότυπα του πληρώματος πρέπει να συμβαδίζουν με τα διεθνή πρότυπα και αυτό σημαίνει επένδυση στην άριστη εκπαίδευση”, εξηγεί η Barbara Dawson, πρόεδρος της επιτροπής ναυλώσεων της MYBA. “Ο αριθμός των μαθημάτων που προσφέρονται για τα πληρωμάτα επαγγελματικών σκαφών έχει αυξηθεί, με ιδιαίτερη έμφαση να σημειώνεται στον τομέα του ξενοδοχειακού προσωπικού (καμαρότων και σεφ).Τα μαθήματα STCW, ασφάλειας & πρώτων βοηθειών μπορεί να είναι πλεόν υποχρεωτικά για όλα τα σκάφη με Ευρωπαϊκή σημαία αλλά μερικά από τα μαθήματα που τώρα καθιερώνονται, δημιουργώντας νέα πρότυπα, είναι: Διοικητική Διαχείρηση, ‘Silver Service’ (μια μέθοδος παροχής υπηρεσιών εστίασης που επεκτείνεται σε υπηρεσία μπάτλερ), Below Deck, Guest Services, Barista και Σομελιέ. Αυτό απλώς αποκαλύπτει την αυξανόμενη σημασία τους για τον κλάδο”. Τα παραπάνω αναφέρθηκαν κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση του 3ου Posidonia Sea Tourism Forum, στις 27 και 28 Μαΐου.


Στη φωτογραφία, από αριστερά προς τα δεξιά, οι κ.κ.: Αθανάσιος Χριστόπουλος, γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, Rosemary Pavlatou, διευθύντρια Α1 Yachting, εκπρόσωπος MYBA, Σταύρος Κατσικάδης, πρόεδρος Ένωσης Μαρινών Ελλάδος, Θεόδωρος Κόντες, πρόεδρος ΕΕΚΦΝ, Θάνος Πάλλης, γενικός γραμματέας MedCruise, Γιώργος Ανωμερίτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΟΛΠ, Θεόδωρος Δρίτσας, αναπλ. υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Θεόδωρος Βώκος, εκτελ. διευθυντής, Εκθέσεις Ποσειδώνια, Αντώνης Στελλιάτος, πρόεδρος ΕΠΕΣΤ, Γεώργιος Γράτσος, πρόεδρος Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κυριάκος Αναστασιάδης, CEO Celestyal Cruises, Ανδρέας Στυλιανόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Navigator Travel & Tourist Services, Μιχάλης Σακέλλης, Πρόεδρος ΣΕΕΝ, Αλέξανδρος Λαμνίδης, γενικός διευθυντής, ΣΕΤΕ και Σταύρος Χατζάκος, γενικός διευθυντής ΟΛΠ.


Εκτός από την εκπαίδευση του πληρώματος, είναι εξίσου σημαντική η σωστή ενημέρωση του ευρύτερου κοινού, των κυβερνήσεων και των θεσμικών οργάνων. Οι παρανοήσεις σχετικά με τον κλάδο αφθονούν, ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης, αλλά το yachting δεν αφορά μόνο την πολυτέλεια και τα προνόμια. Ένα μεγάλο και ζωτικό μέρος του yachting αποτελείται από σκληρά εργαζόμενους σε πολλούς χώρους. Μηχανικοί, ξυλουργοί, εργαζόμενοι στις ναυπηγοεπισκευαστικές βάσεις, ηλεκτρονικοί, προμηθευτές τροφίμων και οίνων, κατασκευαστές ναυτικών ειδών και ανθοπώλες είναι μόνο μερικοί από τους παρόχους υπηρεσιών σε μια τοπική οικονομία που ωφελούνται από τον κλάδο.

Σύμφωνα με μια μελέτη που ανατέθηκε από την MYBA και διενεργήθηκε από το London School of Economics & Political Science (LSE, – 2007-2011) “τα επίπεδα απασχόλησης στον κλάδο του yachting σε όλη την Ευρώπη είναι υψηλότερα  από ό,τι είναι τα εθνικά επίπεδα αποχόλησης”. Πράγματι, ο συνολικός αριθμός των ατόμων που απασχολούνται σε όλους τους τομείς αυξήθηκε περισσότερο από 10% κατά τη διάρκεια της έρευνας. Πέρα από αυτό, τα επανδρωμένα σκάφη αναψυχής δημιούργησαν εκτιμώμενα έσοδα 4,654 δισ. ευρώ στις πέντε χώρες όπου υπήρχαν διαθέσιμα στοιχεία (Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία και Ισπανία).

Σύμφωνα με την Fiona Maureso, πρόεδρο της MYBA, “τα στοιχεία αυτά δείχνουν πόσο πολύτιμος είναι ο κλάδος του yachting και ότι αξίζει πράγματι τον κόπο να επενδύσει κανείς στο μέλλον του. Ήρθε η ώρα για την Ελλάδα να αγκαλιάσει πλήρως το ρόλο της στην ‘καρδιά’ της Μεσογείου, να ανοίξει τις πόρτες της σε σκάφη αναψυχής από όλο τον κόσμο και να επιτρέψει σε μια ολόκληρη νέα γενιά να ανακαλύψει τα όμορφα ελληνικά νερά”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

09/12/2022
08/12/2022
07/12/2022
06/12/2022
05/12/2022
02/12/2022