Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΟ ΕΟΤ μεγάλος χορηγός συναυλιών με έργα Μ. Θεοδωράκη στη Σουηδία
Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού

Ο ΕΟΤ μεγάλος χορηγός συναυλιών με έργα Μ. Θεοδωράκη στη Σουηδία

Οι συναυλίες διοργανώθηκαν από την εταιρεία Medelhavets Produktion & Events στο θέατρο Göta Lejon της σουηδικής πρωτεύουσας και στο Lisebergs Teatern του Γκέτεμποργκ, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Δύο πολιτιστικές εκδηλώσεις-συναυλίες με έργα του Μίκη Θεοδωράκη για την προβολή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού πραγματοποιήθηκαν στις 12 και 13 Δεκεμβρίου στη Στοκχόλμη και το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, αντίστοιχα, με μεγάλο χορηγό τον ΕΟΤ.


Το θέατρο “Lisebergs” στο Γκέτεμποργκ, που φιλοξένησε τη δεύτερη συναυλία με έργα του Μ. Θεοδωράκη.

Οι συναυλίες διοργανώθηκαν από την εταιρεία Medelhavets Produktion & Events στο θέατρο Göta Lejon της σουηδικής πρωτεύουσας (1.100 θέσεων) και στο Lisebergs Teatern του Γκέτεμποργκ (510 θέσεων), στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Σε αυτές συμμετείχαν η Ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη και οι καλλιτέχνες Δημήτρης Μπάσης και Ρίτα Αντωνοπούλου. Τα μέλη της αποστολής συνόδευσε η κόρη του συνθέτη, Μαργαρίτα Θεοδωράκη.


Η Φινλανδή ερμηνεύτρια τραγουδιών του Μ. Θεοδωράκη, A. Saijonmaa (δεξιά), επί σκηνής με την Ρ. Αντωνοπούλου και τον Δ. Μπάση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η οικογένεια του Ούλωφ Πάλμε, ο πρέσβης της Βουλγαρίας στην Σουηδία, ο επιτετραμμένος της ιταλικής πρεσβείας, ο σύμβουλος διεθνών θεμάτων της σουηδικής Βουλής, υψηλόβαθμα στελέχη των ΤΟs Apollo, Detur και Don Orient Tours, καθώς και εκπρόσωποι τουριστικών ΜΜΕ της Σουηδίας. Ακόμα, το “παρών” έδωσαν η Φινλανδή τραγουδίστρια, Arja Saijonmaa, που στο παρελθόν είχε πραγματοποιήσει συναυλίες με τον Έλληνα συνθέτη στις σκανδιναβικές χώρες ερμηνεύοντας τραγούδια του στα σουηδικά, στα νορβηγικά και στα φινλανδικά, καθώς και η δημοφιλής δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του τηλεοπτικού δικτύου TV4, Marie-Louise “Malou” von Sivers.


Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας, Π. Μούρμας, απευθύνει χαιρετισμό εκ μέρους του Οργανισμού.

Πριν την έναρξη των εκδηλώσεων, χαιρετισμό απηύθυναν ο πρέσβης της Ελλάδας στην Σουηδία, κ. Ανδρέας Φρυγανάς, εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, που είχε θέσει υπό την αιγίδα της τις εκδηλώσεις, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας, κ. Παύλος Μούρμας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας, κ. Μωυσής Νικολαΐδης, και ο καθηγητής κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου Södertörn University, κ. Αποστόλης Παπακώστας. Παρουσιάστρια της συναυλίας στη Στοκχόλμη ήταν η κα Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.

Μετά τις συναυλίες ακολούθησε gala dinner για τους προσκεκλημένους στο εστιατόριο του Θεάτρου Göta Lejon στη Στοκχόλμη και σε ελληνικό εστιατόριο στο Γκέτεμποργκ.

Στη φωτογραφία, άποψη της αίθουσας του θεάτρου “Göta Lejon” στη Στοκχόλμη.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024