Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΟ Ερυθρός Σταυρός ‘άγρυπνος φρουρός’ του ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας
Εναλλακτικός τουρισμός

Ο Ερυθρός Σταυρός ‘άγρυπνος φρουρός’ του ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο Dr Αντώνιο Αυγερινό στα γραφεία του Συλλόγου και τον ευχαρίστησε, δίνοντας το στίγμα της πανστρατιάς στη σπουδαία ποδηλατική διοργάνωση.

Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας προχωράει χέρι με χέρι με τον Ερυθρό Σταυρό και τους πολύτιμους εθελοντές του.

Η  διοργάνωση, που εξελίσσεται σε 5 περιφερειακές κοινότητες και δεκάδες Δήμους θα έχει συνοδοιπόρους τους ανθρώπους του Ερυθρού Σταυρού σε κάθε της… ‘πεταλιά’.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, εμπνευστής της αναβίωσης του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας ύστερα από 10 χρόνια, πραγματοποίησε επίσκεψη σήμερα το πρωί στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού, σε μία κίνηση έμπρακτης συμπαράστασης αλλά κι έκφρασης ευγνωμοσύνης προς την ηγεσία και τα μέλη της οργάνωσης.

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, Dr Αντώνιος Αυγερινός προσέφερε στον υφυπουργό ένα αναμνηστικό από το Μουσείο Μπενάκη καθώς και μία σπάνια συλλογή από φωτογραφίες των δράσεων του Ερυθρού Σταυρού από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Υφυπουργός ευχαρίστησε θερμά και μεταξύ άλλων τόνισε:

Βρέθηκα στην κεντρική διοίκηση του Ερυθρού Σταυρού για να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Dr Αντώνιο Αυγερινό, τη διοίκηση, τους εργαζόμενους αλλά και τους εκατοντάδες εθελοντες τόσο στην χώρα μας όσο και στο εξωτερικο. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως Υφυπουργείο Αθλητισμού: να αναγνωρίσουμε δημόσια την πλούσια δράση σας, το σημαντικό σας έργο, την μεγάλη σας προσφορά στην ελληνική κοινωνία. Ένα τεράστιο ευχαριστώ και για την προσφορά σας στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, αλλά και σε όλες τις δράσεις που προετοιμάζει και υλοποιεί το Υφυπουργείο.

Ο Αθλητισμός υπηρετεί τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη, η ελευθερία, η πειθαρχία, το ευ αγωνίζεσθαι πράγμα το οποίο και εσείς πράττετε με τον δικό σας τρόπο.

Δεν μπορεί παρά να μην κινούμαστε παράλληλα! Ήρθαμε κοντά με ένα μνημόνιο που υπογράψαμε, μεταξύ του Υφυπουργείου Αθλητισμού, της δικής μας οικογένειας, με την τεράστια οικογένεια του Ερυθρού Σταυρού.

Θέλω από καρδιάς να σας ευχαριστήσω και δεν μπορώ να μην ξεχωρίσω την συμβολή σας στην πετυχημένη διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Πάντα είστε παρόντες όποτε σας χρειαστούμε. Ο Ερυθρός Σταυρός είναι πάντα δίπλα μας. Ξεχωρίζω τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, ένα απαιτητικό εγχείρημα με εξαιρετικά δύσκολο επιχειρησιακό σχέδιο, που όμως δεν σας τρόμαξε!

Και είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά και στη διεξαγωγή αυτής της τόσο σπουδαίας αθλητικής διοργάνωσης.

Ο ΔΕΗ ποδηλατικός γύρος ξεκινάει στις 25/4 στον Άγιο Νικόλαο και συνεχίζει στις 26/4 με την παρουσίαση των ομάδων στο Ηράκλειο για να εκκινήσει το πρώτο ετάπ στις 27/4 από το Ηράκλειο, Μεσαρά, Ρέθυμνο και τερματισμό τα Χανιά. Συνεχίζει στην Αθήνα και το ΟΑΚΑ και ακολουθεί Ιτέα, Δελφούς, όλον τον θεσσαλικό κάμπο με κατάληξη τα πανέμορφα Ιωάννινα.

Παντού το κόκκινο του Ερυθρού Σταυρού θα είναι εκεί! Είναι Εκεί με ένα χαμόγελο και απίστευτη αστείρευτη ενέργεια: ανθρωπιάς, αγάπης, στήριξης.

Αυτό θέλουμε να περάσουμε στους Έλληνες πολίτες. Αυτό που υπηρετεί ο Ερυθρός Σταυρός και εμείς ως πολιτεία προάγουμε με την θεσμοθέτηση πλέον και με νομο του Μητρώου Εθελοντών, ώστε όλοι όσοι προσφέρουν πλέον εθελοντικά να αναγνωρίζονται.

Ηρθα εδώ για να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ.”

Ο κ. Αυγερινός με τη σειρά του τόνισε: “Θα ήθελα να πω στον κ. Αυγενάκη ότι ο τόπος μας εχει ανάγκη από τέτοιους πολιτικούς, ικανούς και αποτελεσματικούς. Ο Ερυθρός Σταυρός συντάχθηκε από την πρώτης στιγμή με το Υφυπουργείο Αθλητισμού σε όλες τις δράσεις του και τώρα συστρατεύεται στον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας. Έχουμε βρει στο πρόσωπο του κ. Αυγενάκη το αποτύπωμα του ανθρώπου που είναι ικανός να προάγει τους στόχους μας και να προωθεί τις δράσεις μας. Η ενδυνάμωση του εθελοντικού ρεύματος στην πατρίδα μας χρειάζεται κινήσεις σαν και τις δικές σας

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο γενικός γραμματέας του Ερυθρού Σταυρού, Γεώργιος Σκούμας, ενώ στο τέλος της συνάντησης ο κ. Αυγενάκης είχε την ευκαιρία να μιλήσει με μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Ψυχικού, Παιχνιδαγωγείο, που είχε μεταβεί στα γραφεία της οργάνωσης για να παραδώσει υλικό που συγκεντρώθηκε από τους μαθητές για την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες της Ουκρανίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024