Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΌ. Κεφαλογιάννη: Ο συνεδριακός τουρισμός αποδεικνύει πόσο ασφαλής τουριστικά είναι μια χώρα
MICE

Ό. Κεφαλογιάννη: Ο συνεδριακός τουρισμός αποδεικνύει πόσο ασφαλής τουριστικά είναι μια χώρα

Η υπουργός Τουρισμού επισήμανε χθες σε ημερίδα που διοργάνωσε ο ΕΟΦ, ότι η ανάπτυξη ενός οργανωμένου δικτύου για το Συνεδριακό Τουρισμό, με μητροπολιτικά Κέντρα και άρτιες περιφερειακές εγκαταστάσεις, οι οποίες υπάρχουν ήδη, βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας Εθνικής Τουριστικής Στρατηγικής.

“Ο συνεδριακός ιατρικός τουρισμός θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης στον ελληνικό Τουρισμό, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός νέου τουριστικού προϊόντος, με έμφαση στην ποιότητα και το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών”. Αυτό τόνισε η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας χθες σε ημερίδα, που διοργάνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).
 
Η κα Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι η ανάπτυξη ενός οργανωμένου δικτύου για το συνεδριακό τουρισμό, με μητροπολιτικά Κέντρα και άρτιες περιφερειακές εγκαταστάσεις, οι οποίες υπάρχουν ήδη, βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας Εθνικής Τουριστικής Στρατηγικής.

Ο συνεδριακός τουρισμός, πρόσθεσε, καλύπτει το 3-4% του αριθμού των αφίξεων ξένων τουριστών διεθνώς και το 6-7% της συνολικής ροής τουριστικού συναλλάγματος. Κάθε σύνεδρος υπολογίζεται ότι δαπανά 5-7 φορές περισσότερα χρήματα από έναν κοινό επισκέπτη, είπε η υπουργός Τουρισμού.

Σημείωσε ακόμη ότι ο συνεδριακός τουρισμός  αποτελεί βαρόμετρο και αποδεικνύει πόσο ασφαλής τουριστικά είναι μια χώρα. “Συνέδρια δεν διεξάγονται όπου υπάρχει αστάθεια”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στις πρωτοβουλίες που ελήφθησαν για την προώθηση του ιατρικού και ιαματικού τουρισμού, επισήμανε  την ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 24/2011 για την ασφαλιστική κάλυψη ασθενών σε χώρες της Ευρώπης, τους Νόμους 4179/2013 και 4276/2014 και την Κοινή Απόφαση των Υπουργών Υγείας και Τουρισμού. “Δημιουργήσαμε”, υπογράμμισε, “τα θεσμικά εργαλεία και τους όρους άσκησης του Ιατρικού Τουρισμού, θεσπίσαμε Μητρώο Παρόχων, πιστοποιήσεις και ελέγχους”.

Τέλος η κα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι στις προτεραιότητες του υπουργείου Τουρισμού βρίσκονται:

  • Ο κεντρικός συντονισμός της προσπάθειας σε εθνικό επίπεδο αλλά και η συνεργασία με επιστημονικούς και τουριστικούς φορείς του εξωτερικού, και με ομογενείς επιστήμονες που μπορούν να καταστούν πρεσβευτές της προσπάθειας υλοποίησης μιας κοινής στρατηγικής.
  • Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η μείωση της εποχικότητας με προώθηση θεματικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού,
  • Ο τουρισμός πόλεων και η νέα εικόνα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων μεγάλων πόλεων, με την καθιέρωσή τους ως City Break τουριστικών και συνεδριακών προορισμών.
  • Η πλήρης αξιοποίηση των υφιστάμενων δομών των πόλεων και οι συνεδριακές δομές στα ξενοδοχεία, αλλά και τα έργα στο Φαληρικό Δέλτα όπου δημιουργείται ένα νέο σύγχρονο συνεδριακό κέντρο για την Αττική, ώστε να καταστήσει την  Αθήνα υποψήφιο προορισμό για τη διεξαγωγή διεθνών συνεδρίων όλους τους μήνες του έτους.
  • Η επένδυση στην Εκπαίδευση του ανθρώπινου επιστημονικού Ιατρικού δυναμικού, το οποίο θα μπορεί να προσφέρει ποιοτικές και ανταγωνιστικές υπηρεσίες, και
  • Η τόνωση της Απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024