Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΟ Μαραθώνιος συνδέει αθλητισμό, πολιτισμό και τουρισμό
Ομιλία του Π. Γερουλάνου για τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Ο Μαραθώνιος συνδέει αθλητισμό, πολιτισμό και τουρισμό

Για τον απέραντο αναξιοποίητο πλούτο της Ελλάδας μίλησε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, στη συνέντευξη Τύπου του ΣΕΓΑΣ για τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Τόνισε μάλιστα ότι είναι ένας αμύθητος πλούτος, ο οποίος προσφέρει στην χώρα,…

Για τον απέραντο αναξιοποίητο πλούτο της Ελλάδας μίλησε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, στη συνέντευξη Τύπου του<...> ΣΕΓΑΣ για τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Τόνισε μάλιστα ότι είναι ένας αμύθητος πλούτος, ο οποίος προσφέρει στην χώρα, αλλά προσφέρει πολύ λιγότερα από όσο θα μπορούσε αν τον προστατεύαμε καλύτερα και τον αναδεικνύαμε περισσότερο.

“Είναι άξιο απορίας πως από την λίστα των μοναδικών ελληνικών παραδόσεων έχει ξεφύγει ο Μαραθώνιος. Πως από τους παγκόσμιους Μαραθωνίους μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε καμία αναφορά στην παράδοση που τους γέννησε. Και πως φτάσαμε να μην συγκαταλέγεται ο κλασικός Μαραθώνιος μέχρι φέτος στους χρυσούς παγκόσμιους Μαραθώνιους”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός. “Από την μεριά μας αναγνωρίσαμε ότι ο Μαραθώνιος είναι ένα γεγονός που μπορεί να συνδέσει όλες τις αρμοδιότητες του υπουργείου κάτω από μια κοινή προσπάθεια: τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό αλλά και τον Τουρισμό. Εκτός από τα προφανή και σημαντικά οικονομικά οφέλη που μια τέτοια διοργάνωση μπορεί να φέρει στην χώρα μας ο αγώνας συμβολίζει κάτι πολύ πιο ισχυρό. Βασικές αξίες που πρεσβεύουμε ως Έλληνες σε όλο τον κόσμο.Την αξία της δημοκρατίας, την αξία του να αγωνίζεσαι για αυτά που πιστεύεις, την αξία του να ξεπερνάς τον εαυτό σου και τις αντοχές σου για να πετύχεις τους στόχους σου. Είναι παραδοσιακές ελληνικές αξίες που είτε αναγνωρίζονται σε όλο τον κόσμο είτε θα έπρεπε να αναγνωρίζονται με την δική μας προσπάθεια.

Με ένα εργαλείο, με μια παράδοση σαν το Μαραθώνιο, αυτό είναι ένα έργο πολύ πιο εύκολο από αυτό που θα ήταν αν δεν τον αναδεικνύαμε. Δεν είναι λοιπόν περίεργο ότι επιλέξαμε να επενδύσουμε σε αυτόν”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024