Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ Νομός Πέλλας ιδανικός τόπος για την ανάπτυξη τουρισμού υπαίθρου
Αγροτουριστική Α.Ε.

Ο Νομός Πέλλας ιδανικός τόπος για την ανάπτυξη τουρισμού υπαίθρου

Τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού Πέλλας για την ανάπτυξη τουρισμού υπαίθρου αναδείχθηκαν στο πλαίσιο ειδικής Ημερίδας που οργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας στο Λουτράκι Αριδαίας, με κεντρική εισηγήτρια την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της Αγροτουριστικής κα Μπριγκίττα Παπασταύρου

Τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού Πέλλας για την ανάπτυξη τουρισμού υπαίθρου αναδείχθηκαν στο πλαίσιο ειδικής Ημερίδας<...> που οργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας στο Λουτράκι Αριδαίας, με κεντρική εισηγήτρια την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της Αγροτουριστικής κα Μπριγκίττα Παπασταύρου.

Στην ημερίδα, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρώην Υπουργός κ. Χ. Κοσκινάς οι Δήμαρχοι Αριδαίας, Γιαννιτσών και Έδεσσας, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος και στελέχη της ΕΥΡΩΑΠ, Πρόεδροι Συνεταιρισμών και πολλοί επιχειρηματίες της περιοχής

Ο νομός Πέλλας συγκεντρώνει κατά τρόπο ιδανικό όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορεί να διασφαλίσουν τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο – υπογράμμισε στην εισήγησή της η κα Παπασταύρου. Η εκπληκτική φύση, τα Ευρωπαϊκά μονοπάτια, το χιονοδρομικό κέντρο, οι λίμνες, τα παραδοσιακά χωριά, τα ιαματικά λουτρά, οι αρχαιολογικοί χώροι, συνιστούν εν δυνάμει τουριστικούς πόρους. Μπορούν να φέρουν στον νομό επισκέπτες από την Ελλάδα και την Ευρώπη ολόκληρο τον χρόνο, εξασφαλίζοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη ολόκληρου του Νομού. Αρκεί – όπως τόνισε η Πρόεδρος της Αγροτουριστικής – να συστρατευθούν η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι τοπικοί φορείς και η τοπική κοινωνία στο πλαίσιο όχι μόνο ενός κοινού στόχου, αλλά και ενός κοινού σχεδιασμού…

Τα φιλόδοξα σχέδια της Νομαρχίας για την ανάπτυξη του Νομού αποτυπώνονται στη διακηρυγμένη πρόθεσή της να υπογράψει μια Προγραμματική Συμφωνία με την Αγροτουριστική για την ανάπτυξη του τουρισμού υπαίθρου και των ήπιων μορφών τουρισμού στην Πέλλα, στην βάση ενός ολοκληρωμένου πρότυπου σχεδίου που θα εκπονήσει η Αγροτουριστική σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Για το πλαίσιο της Ημερίδας μίλησαν ακόμα:

  • Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΔΙΤΣΙΟΣ, με θέμα «Αγροτουρισμός: Ένα ανερχόμενο και πολλά υποσχόμενο επιχειρηματικό πεδίο για την ελληνική περιφέρεια»
  • Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΥΡΩΖΗΣ, με θέμα «Τοπικό σήμα ποιότητας προϊόντων – παρεχόμενων υπηρεσιών»
  • Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΪΚΟΣ, με θέμα «Δικτύωση των Επιχειρήσεων»
  • Ο ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΑΡΑΚΙΤΣΗΣ, με θέμα «Ο αγροτουρισμός στην εφαρμογή του – παραγωγή – μεταποίηση – διάθεση προϊόντων & υπηρεσιών»
  • Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ, με θέμα «ιχθυοκαλλιέργειες – Αγροτουρισμός»
  • ΟΙ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΝΤΗΣ – ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ, με θέμα «Δασικός πλούτος – ήπιες μορφές εκμετάλλευσης μέσα από τον αγροτουρισμό»
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024