Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ ΣΕΤΕ δεν είναι αρνητικός σε μια μικρή, προσωρινή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

Ο ΣΕΤΕ δεν είναι αρνητικός σε μια μικρή, προσωρινή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών

Αποφασίστηκε να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ της Κυβέρνησης και των Κοινωνικών Εταίρων για την υλοποίηση άμεσων μέτρων σταθεροποίησης της οικονομίας και προσέλκυσης αναπτυξιακών επενδύσεων, με τις εξής προτεραιότητες: σταθερό και σταδιακά ελκυστικότερο φορολογικό πλαίσιο, φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον και κίνητρα για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

Οι πρόεδροι των τεσσάρων εργοδοτικών φορέων της χώρας (Θεόδωρος ΦέσσαςΣΕΒ, Ανδρέας ΑνδρεάδηςΣΕΤΕ, Βασίλειος ΚορκίδηςΕΣΕΕ και Γιώργος Καββαθάς ΓΣΕΒΕΕ) είχαν σήμερα μια εκτενή συζήτηση με τον πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, με αντικείμενο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με τη στήριξη της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.
 
Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ της Κυβέρνησης και των Κοινωνικών Εταίρων για την υλοποίηση άμεσων μέτρων σταθεροποίησης της οικονομίας και προσέλκυσης αναπτυξιακών επενδύσεων, με τις εξής προτεραιότητες:

1) Σταθερό και σταδιακά ελκυστικότερο φορολογικό πλαίσιο
2) Φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον
3) Κίνητρα για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, και λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις που θα κατατεθούν για επιμέρους βελτιώσεις της κυβερνητικής πρότασης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, οι Κοινωνικοί Εταίροι δεν τοποθετούνται αρνητικά σε μια μικρή, προσωρινή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Η αύξηση αυτή πιθανολογείται ότι θα είναι 0,5%, το οποίο θα επιβαρύνει ισόποσα (κατά 0,5%) εργοδότες και εργαζόμενους.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, η κυβέρνηση επισημαίνει ότι η εποικοδομητική συναίνεση των κοινωνικών εταίρων ενισχύει την διαπραγματευτική θέση της χώρας, ενώ ταυτόχρονα θέτει τις βάσεις για οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, με κοινωνική αλληλεγγύη και προστασία για τους πιο αδύναμους. Στη συνάντηση υπήρξε επίσης ανταλλαγή απόψεων γύρω από τις προοπτικές βελτίωσης του επενδυτικού, οικονομικού και εμπορικού κλίματος και τα αναγκαία προς την κατεύθυνση αυτή, μέτρα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
03/02/2023
02/02/2023
01/02/2023
31/01/2023
30/01/2023
27/01/2023