Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ τουρισμός, μόνος τομέας που θα σημειώσει ανοδική πορεία στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον
14ο Συνέδριο ΣΕΕΔΔΕ

Ο τουρισμός, μόνος τομέας που θα σημειώσει ανοδική πορεία στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον

Mε επιτυχία από πλευράς συμμετοχής και οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011, στην Αθήνα, το 14ο Ετήσιο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ). Την έναρξη των […]

Mε επιτυχία από πλευράς συμμετοχής και οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011, στην Αθήνα, το 14ο Ετήσιο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών<...> Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ).

Την έναρξη των εργασιών του 14ου Συνεδρίου κήρυξε ο πρόεδρος της ΣΕΕΔΔΕ, κ. Κωνσταντίνος Μπρεντάνος, ο οποίος στην ομιλία του επεσήμανε την ανάγκη διαλόγου και συνεργασίας από την πλευρά της Πολιτείας. Ως πρόεδρος του πολυπληθέστερου συλλογικού οργάνου αντιπροσώπευσης των επιχειρηματιών, τόνισε την ανάγκη θεσμικής αναβάθμισης του κοινωνικού διαλόγου για τη βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Νικόλαος Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος της ΓΕΠΟΕΤ κ. Μάριος Τριβυζάς, ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Ιωάννης Πατέλης, ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης, κ. Δημήτριος Γεωργαράκης, καθώς και ο γενικός διευθυντής του ΣΕΤΕ κ. Γεώργιος Δρακόπουλος και διευθυντικά στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του ΕΟΤ. Παράλληλα, αθρόα υπήρξε η συμμετοχή των αντιπροσώπων των πρωτοβάθμιων οργανώσεων της συνομοσπονδίας από όλη την Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η απονομή του τίτλου του επίτιμου προέδρου της συνομοσπονδίας στον επί σειρά ετών, πρώην πρόεδρο της ΣΕΕΔΔΕ, κ. Στέλιο Πολυκράτη.

Από το βήμα του 14ου Συνεδρίου της ΣΕΕΔΔΕ, ο κ. Αγγελόπουλος, προέβλεψε με συγκρατημένη αισιοδοξία ότι ο τουρισμός θα είναι ο μόνος τομέας ο οποίος θα σημειώσει ανοδική πορεία στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον το οποίο βιώνει η χώρα.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Τριβυζάς τόνισε ότι είναι ευχή όλων οι προκρατήσεις να εξελιχθούν τόσο καλά, όσο ξεκίνησαν. Ωστόσο, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τους χειρισμούς της Πολιτείας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχει αφήσει τον τουρισμό στον “αυτόματο πιλότο”. Ο κ. Πατέλλης, με τη σειρά του, αναφέρθηκε στα ενοικιαζόμενα δωμάτια ως την “ραχοκοκαλιά” του ελληνικού τουρισμού και ζήτησε από την πολιτεία να στηρίξει τις επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων, λόγω της συμβολής τους στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Το σημαντικό ρόλο των ενοικιαζομένων δωματίων στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας υπογράμμισε και ο κ. Γεωργαράκης. Στη συνέχεια, ο κ. Δρακόπουλος παρουσίασε τη μελέτη του ΣΕΤΕ, με τίτλο “Ελληνικός Τουρισμός 2020”, μια πρόταση για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, με τον τουρισμό να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας.

Τα νέα φορολογικά δεδομένα, ένα μείζον θέμα για τον κλάδο ανέπτυξε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ), κ. Βασίλειος Καμπάνης.

Το 14ο Ετήσιο Συνέδριο της ΣΕΕΔΔΕ ολοκληρώθηκε με τον απολογισμό των πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου για το 2010 και τον ετήσιο απολογισμό για την οικονομική χρήση 2010.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024