Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟι αφίξεις των τουριστών στην Ελλάδα μπορούν να φτάσουν τα 20 εκατ. ετησίως

Οι αφίξεις των τουριστών στην Ελλάδα μπορούν να φτάσουν τα 20 εκατ. ετησίως

Ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Λιάσκος, στα πλαίσια της ημερίδας, που διοργάνωσε η Νομαρχία Ηρακλείου στη Κρήτη με θέμα ‘Μεταολυμπιακή Ελλάδα, μια παγκόσμια τουριστική πρόκληση’ δήλωσε ότι “διάφορες μελέτες υπολογίζουν ότι η αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών και η προβολή της Ελλάδας μπορεί να αυξήσει τις αφίξεις τουριστών από 13 εκατ. σε…

Ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Λιάσκος, στα πλαίσια της ημερίδας, που διοργάνωσε η Νομαρχία Ηρακλείου στη Κρήτη με<...> θέμα ‘Μεταολυμπιακή Ελλάδα, μια παγκόσμια τουριστική πρόκληση’ δήλωσε ότι “διάφορες μελέτες υπολογίζουν ότι η αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών και η προβολή της Ελλάδας μπορεί να αυξήσει τις αφίξεις τουριστών από 13 εκατ. σε 20 εκατ. ετησίως, προς το τέλος της δεκαετίας”. Αυτό μπορεί να γίνει με:

  • Την δυναμική αύξηση του συνεδριακού και εκθεσιακού τουρισμού.
  • Την συνέχιση διοργανώσεων μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων παγκοσμίου ενδιαφέροντος.
  • Την προσφορά ανταγωνιστικών πακέτων για τον τουρισμό σε ευρύτερο διάστημα από την συνηθισμένη τουριστική περίοδο (επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου) με την συνεχή εκμετάλλευση του οφέλους από τη διαφήμιση της χώρας σαν τουριστικός προορισμός με αναβαθμισμένες υπηρεσίες και προϊόντα.
  • Την ανάδειξη της Αθήνας και των άλλων Ολυμπιακών πόλεων ως προορισμού πόλεων(city breaks) λόγω της μικρής “χρονοαπόστασης” από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και της μεγάλης δεξαμενής πελατών τους.
  • Την μελέτη δημιουργίας ενός Οργανισμού ή ενός Ιδρύματος Μεταολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, στα πρότυπα της Βαρκελώνης του 1992, που θα έχει σαν στόχο τον συντονισμό των δράσεων προβολής και οργάνωσης μαθητικών, αθλητικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων από όλο τον κόσμο στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών πόλεων στα πρότυπα της φιλοσοφίας του Ολυμπισμού και Πολιτισμού. Στο πλαίσιο αυτό μπορούν να οργανωθούν και να προβληθούν μαθητικά εκπαιδευτικά σεμινάρια, Εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού. Επίσης, μέσα από το πλαίσιο αυτό μπορεί να χορηγηθούν και ανάλογες υποτροφίες στο εξωτερικό.

Ακόμα, όσον αφορά στο τμήμα του συνεδριακού τουρισμού, ο κ. Λιάσκος σημείωσε ότι “το Σίδνεϊ, η Ατλάντα και η Βαρκελώνη πέτυχαν σημαντική αύξηση συνεδρίων τη χρονιά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το Σίδνεϊ μάλιστα, είχε αύξηση του αριθμού συνεδρίων κατά 34% από την ανάθεση, ακόμα της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ η Βαρκελώνη είχε αύξηση του αριθμού διεθνών συνεδρίων της τάξης του 21% ετησίως στο διάστημα 1992 – 1997”.

Έτσι, ο κ. Λιάσκος κατέληξε στο γεγονός πως “σήμερα έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες για ένα μεγαλύτερο κύμα τουριστικής ανάπτυξης. Το ζήτημα που εγείρεται, λοιπόν τώρα, είναι πως αυτό θα κεφαλαιοποιηθεί και θα ενισχυθεί, ώστε να μην περάσει ανεκμετάλλευτο, αλλά αντιθέτως να μεταβληθεί από κύμα σε άλμα ανόδου, σε σταθερό βήμα ποιότητας, που θα αντέξει στο χρόνο”.

“Οι επαγγελματίες του τουρισμού, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και όσοι εμπλέκονται με τον τουρισμό οφείλουν”, κατά τον υφυπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης “να προστατεύσουν το περιβάλλον, τις υπηρεσίες, τις ίδιες τις τιμές και να εγκαταλείψουν την ευκαιριακή προσέγγιση του τουριστικού προϊόντος, καθώς όλοι μας μπορούμε να στηρίξουμε το άλμα ποιότητας, που χρειάζεται η χώρα και να καταστήσουμε την Ελλάδα κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου και το Αιγαίο θάλασσα εμπορίου και τουρισμού.

Κλείνοντας ο υφυπουργός και απευθυνόμενος στη πολιτεία και σε όλους τους τουριστικούς φορείς είπε ότι “τώρα πρέπει να αξιοποιήσουμε ότι πετύχαμε, χωρίς αναβολή, χωρίς μιζέριες, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς υποκρισίες. Έχουμε χρέος να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος, για να μη χάσουμε και αυτή την ευκαιρία”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024