Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟι Έλληνες ξεναγοί γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού
Εκδήλωση για την προβολή των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας

Οι Έλληνες ξεναγοί γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού

Το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών διοργανώνει στις 5 Φεβρουαρίου "Κυνήγι Θησαυρού", με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού (21/2).

Το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγού (21/2), διργανώνει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ένα “Κυνήγι Θησαυρού”, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και την υποστήριξη του ΕΟΤ, της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών και του Breathtaking Athens. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η προβολή των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 με την συνεργασία των μουσείων Αρχαίας Αγοράς, Κεραμεικού, Ισλαμικής τέχνης (Μουσείο Μπενάκη), Μουσικών Λαϊκών Οργάνων, του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής και της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων.

Η ιδέα είναι σε γενικές γραμμές η ακόλουθη: Στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων (Διογένους 1-3, Πλάκα), θα γίνεται από μας η εγγραφή των συμμετεχόντων. Όλοι θα παραλαμβάνουν έναν κατάλογο με τα μουσεία που συμμετέχουν. Μαζί θα παραλαμβάνουν και έναν κατάλογο με ένα συγκεκριμένο έκθεμα κάθε μουσείου, το οποίο και θα πρέπει να ανακαλύψουν. Στα αντίστοιχα μουσεία θα υπάρχουν ξεναγοί, στις αίθουσες των εκθεμάτων του “κυνηγιού”. Δίπλα στον κατάλογο με τα εκθέματα του παιχνιδιού, θα υπάρχει και μια ερώτηση σχετική, της οποίας η απάντηση θα δίνεται από τον ξεναγό. Θα πρέπει δηλαδή οι συμμετέχοντες να πάνε στα μουσεία, να εντοπίσουν το έκθεμα και τον ξεναγό και να λάβουν την απάντηση. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, στο τελευταίο μουσείο, θα παραδίδουν τις απαντήσεις σε ένα συνάδελφο που θα είναι εκεί για αυτόν το σκοπό.

Όσοι ολοκληρώσουν την αποστολή, θα κερδίζουν δώρα, προσφορές των μουσείων και δωρεάν ξεναγήσεις από τους συναδέλφους μας.

Το σωματείο ελπίζει “όλοι να αγκαλιάσουν τη προσπάθεια μας αυτή, για να γνωρίσουν περισσότεροι Αθηναίοι την ομορφιά και την σπουδαιότητα των μουσείων της Αθήνας, να γνωρίσουν μια Αθήνα που δε μας πληγώνει, αλλά μας κάνει καλύτερους πολίτες”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024