Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΟι Γάλλοι τουρίστες στην Ελλάδα φτάνουν τις 800.000 περίπου ετησίως
Επίσκεψη του Γάλλου υπουργού Παιδείας στην αρχαία Ολυμπία

Οι Γάλλοι τουρίστες στην Ελλάδα φτάνουν τις 800.000 περίπου ετησίως

Τη σημασία των φιλικών σχέσεων Ελλάδας-Γαλλίας για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, ειδικά υπό τις συνθήκες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, τόνισε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Σπύρος Σπυρίδων, σε δηλώσεις του κατά τη χθεσινή επίσκεψη στην αρχαία Ολυμπία του Γάλλου υπουργού Παιδείας και…

Τη σημασία των φιλικών σχέσεων Ελλάδας-Γαλλίας για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, ειδικά υπό τις συνθήκες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, τόνισε ο<...> γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Σπύρος Σπυρίδων, σε δηλώσεις του κατά τη χθεσινή επίσκεψη στην αρχαία Ολυμπία του Γάλλου υπουργού Παιδείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Luc Chatel, ο οποίος πραγματοποιεί με την οικογένειά του πολυήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα, από την Παρασκευή 30 Ιουλίου ως την Κυριακή 9 Αυγούστου. Ο κ. Chatel, ο οποίος έχει επίσης θητεύσει υπουργός Τουρισμού της κυβέρνησης Σαρκοζί την περίοδο 2007-2008, συνοδευόταν από το διευθυντή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Γαλλία κ. Στέφανο Μαυροκορδάτο. Στο επίσημο μέρος του προγράμματος του Γάλλου uπουργού, το οποίο έχει καταρτιστεί σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Γαλλίας και με τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα, περιλαμβάνεται η ξενάγηση σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και η πραγματοποίηση συναντήσεων με Έλληνες επισήμους, μεταξύ των οποίων ο yπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Aρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος είχε συνάντηση εργασίας με τον κ. Chatel την Παρασκευή 30 Ιουλίου.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο κ. Σπυρίδων τόνισε: “Η αρχαία Ολυμπία, κοιτίδα του αθλητισμού και του πολιτισμού με παγκόσμια ακτινοβολία, είναι πόλος έλξης μεγάλου αριθμού επισκεπτών από όλο τον κόσμο και πηγή σημαντικών εσόδων για την πατρίδα μας. Η σημερινή επίσκεψη του Γάλλου Υπουργού Παιδείας έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού πρόκειται για τον εκπρόσωπο μιας μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας, οι πολίτες της οποίας μάς προτιμούν συχνά για τις διακοπές τους, αλλά και για τον ειδικότερο λόγο ότι ο κ. Chatel γνωρίζει καλά τον χώρο του τουρισμού, από την προηγούμενη κυβερνητική θητεία του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έχει δώσει ο ΕΟΤ Γαλλίας, παρά την παγκόσμια κρίση, ο αριθμός των Γάλλων επισκεπτών στη χώρα μας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2009 διατηρείται στα επίπεδα της διετίας 2007-2008, οπότε και φιλοξενούσαμε περίπου 800.000 επισκέπτες το χρόνο. Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, η πολιτεία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στήριξη της εθνικής οικονομίας, της οποίας μεγάλο μέρος των εσόδων προέρχεται από το τουριστικό προϊόν και η προβολή του πολιτισμού μας σε προσωπικότητες όπως ο Γάλλος Υπουργός Παιδείας ενδυναμώνει αυτή τη στρατηγική”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024