Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟι θέσεις του ΕΟΤ για το Γ’ ΚΠΣ δεν πείθουν τον ΣΕΤΕ

Οι θέσεις του ΕΟΤ για το Γ’ ΚΠΣ δεν πείθουν τον ΣΕΤΕ

Εγγυήσεις και ανάλυση της κατανομής των κονδυλίων του Γ’ ΚΠΣ, αλλά και των κονδυλίων συναφών τομέων, στον Τουρισμό ζητάει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με επιστολή του στον γ.γ. […]

Εγγυήσεις και ανάλυση της κατανομής των κονδυλίων του Γ’ ΚΠΣ, αλλά και των κονδυλίων συναφών τομέων, στον Τουρισμό ζητάει<...> ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ<.>) με επιστολή του στον γ.γ. του ΕΟΤ κ. Γιαννακόπουλο.
Συνεχίζεται έτσι η ανταλλαγή επιστολών μεταξύ ΣΕΤΕ, Υπουργείου Ανάπτυξης και ΕΟΤ για να δοθούν ο απαντήσεις στις εκκρεμότητες που παρουσιάζονται στην κατανομή των κονδυλίων του Γ’ ΚΠΣ.
Η νέα επιστολή-απάντηση του ΣΕΤΕ στον κ. Γιαννακόπουλο αυτή τη φορά είναι η εξής:
«Ευχαριστούμε για την άμεση απάντησή σας στην επιστολή μας (01.08.2000) προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Ν. Χριστοδουλάκη.
Aναφέρετε στην επιστολή σας, ότι το σύνολο της επένδυσης για τον τουρισμό στο Γ’ ΚΠΣ είναι 573 δισ. δρχ με 270 δις δημόσια δαπάνη και ιδιωτική συμμετοχή, ύψους 300 δισ. δρχ. Η δημόσια δαπάνη, εκτός των 78 δισ.δρχ του τομεακού προγράμματος περιλαμβάνει 160 δισ.δρχ στα ΠΕΠ, 10 δισ. δρχ από το πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας και 25 δισ. δρχ από το πρόγραμμα Interreg III.
Με δεδομένη την εμπειρία από τα προηγούμενα ΚΠΣ με τις σε βάρος του Τουρισμού ανακατανομές, παρακαλούμε να μας επιβεβαιώσετε ότι τα κονδύλια αυτά –πλην του τομεακού που το θεωρούμε σίγουρο- είναι δεσμευμένα αποκλειστικά για τον τουρισμό και όχι ότι προορίζονται για τον τουρισμό “κατά προτεραιότητα”.
Σε ότι αφορά την αναμενόμενη ιδιωτική συμμετοχή, ύψους 300 δισ. δρχ, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν επιτευχθεί, με δεδομένα τα αντικίνητρα, τις παράλογες προϋποθέσεις και την πολυπλοκότητα των διαδικασιών του Αναπτυξιακού Νόμου. Ο ΣΕΤΕ έχει αναφερθεί κατ’ επανάληψη στο θέμα και έχει προτείνει συγκεκριμένες βελτιώσεις τόσο προς το ΥΠΕΘΟ όσο και προς το ΥΠΑΝ. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τυχόν εξελίξεις.
Υπάρχει επίσης μια σειρά ερωτημάτων που παραμένουν αδιευκρίνιστα και για τα οποία παρακαλούμε να έχουμε τις απόψεις σας: Που και πως θα δημιουργηθούν οι 20.000 νέες θέσεις εργασίας;
Πως θα επιτευχθεί η ποιοτική αναβάθμιση της προσφοράς του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, όταν μόνο το 10% του συνόλου των καταλυμάτων θα έχουν δυνατότητα εκσυγχρονισμού; (υπό την προϋπόθεση της άρσης των αντικινήτρων του αναπτυξιακού!)
Γιατί όλες οι άλλες, εκτός των καταλυμάτων, τουριστικές επιχειρήσεις είναι εκτός ουσιαστικού εκσυγχρονισμού και πρέπει να περιορισθούν σε “soft” ενέργειες;
Ποιούς συλλογικούς φορείς του τουρισμού εννοείτε, όταν αναφέρεσθε σε συγχρηματοδότηση για την δημιουργία δικτύου συμβουλευτικής και μελετητικής υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) του Τουρισμού;
Κύριε Γενικέ, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα πληροφόρησης των τουριστικών επιχειρηματιών, αναμένουμε την απάντησή σας.»

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024