Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΟι Τουριστικές Υπαίθριες Δραστηριότητες Αναψυχής μέρος της στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού
Τουρισμός υπαίθρου

Οι Τουριστικές Υπαίθριες Δραστηριότητες Αναψυχής μέρος της στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού

Στην πρώτη διαδικτυακή Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής (ΣΕΤΕΥΔΑ) εγινε γνωστό ότι έχουν διασφαλιστεί πόροι για την προώθηση των ΤΥΔΑ μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης και του νέου ΕΣΠΑ.

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής (ΣΕΤΕΥΔΑ) για το 2021 με τη συμμετοχή 86 μελών. Προσκεκλημένη ήταν η κα Βίκυ Λοΐζου, γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, η οποία διαβεβαίωσε ότι οι Τουριστικές Υπαίθριες Δραστηριότητες Αναψυχής (ΤΥΔΑ) είναι σαφέστατα μέρος της στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού. Η κα Λοΐζου πιστεύει ότι το τουριστικό προϊόν εμπλουτίζεται με την ύπαρξή τους και διαπίστωσε ότι με τη συνδρομή τους, λύθηκαν πάγια τεχνικά ζητήματα του κλάδου (όπως η δημιουργία ΚΑΔ). Υπογράμμισε, τέλος, ότι έχουν διασφαλιστεί πόροι μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης και του νέου ΕΣΠΑ.
 
Ο δεύτερος προσκεκλημένος ήταν ο διευθυντής της Λιμενικής Αστυνομίας κ. Χαράλαμπος Μαρουλάκης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η τροποποίηση του ΓΚΛ 20 οδεύει προς την τελική υπογραφή και αποτέλεσμα αυτού θα είναι η δημιουργία νέων διαδικασιών. Τόνισε ότι η διεύθυνση που εκπροσωπεί θα είναι πάντα δίπλα στον Σύνδεσμο, ούτως ώστε οι διαδικασίες αυτές να τεθούν επί τάπητος και να βελτιωθούν σε απόλυτο βαθμό. Η δημοσίευση του ανάλογου ΦΕΚ θα πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.
 
Η κα Μαρία Γάτσου, γενική διευθύντρια του ΣΕΤΕ, μετέφερε τον χαιρετισμό του προέδρου κ. Γιάννη Ρέτσου και υπογράμμισε την κατανόηση που δείχνει ο ΣΕΤΕ σχετικά με τις ΤΥΔΑ και τη σημαντική θέση που ενέχουν στην τουριστική αλυσίδα. Η τάση των ΤΥΔΑ αναμένεται να παγιωθεί παγκοσμίως και ο ΣΕΤΕ πιστεύει ακράδαντα ότι ο ρόλος του ΣΕΤΕΥΔΑ θα είναι πολύ σημαντικός. Υπογραμμίστηκε επίσης η διάθεση του ΣΕΤΕ ως προς την δυνατότητα έρευνας στον τομέα μας αναφορικά με την σκιαγράφηση αυτού.
 
Με τη σειρά της, η κα Ιωάννα Δρέττα, διευθύντρια της Marketing Greece, υπογράμμισε τη σημασία που δίνει η Marketing Greece στις εμπειρίες και πιστεύει ότι αυτό είναι το άμεσο μέλλον του τουρισμού. Τόνισε δε την απόλυτη δέσμευση της Marketing Greece για τα “experiences” και τοποθετήθηκε σχετικά με τη θετική ενασχόληση των ανθρώπων του τουρισμού με τα κοινά.
 
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (FedHATTA) κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, διαβεβαίωσε τη διάθεση της FedHATTA για συμπόρευση με τον ΣΕΤΕΥΔΑ στους σκοπούς του. Πλέον, μετά από κάποια διάσταση δεκαετιών, τόνισε την ανάγκη συμπόρευσης όλων των φορέων του τουρισμού πέραν επιμέρους ιδιαιτεροτήτων. Οι ΤΥΔΑ είναι ένας από τους παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του συνδέσμου, κ. Στέφανος Σιδηρόπουλος, αναφέροντας εν τάχει τις δράσεις του ΣΕΤΕΥΔΑ εντός του 2020:

  • Εντάσεις επί του νόμου Ν.4582/18 περί θεματικού τουρισμού και ανάλογες συναντήσεις
  • Συναντήσεις με φορείς σχετικά με τις παράνομες ξεναγήσεις & τα επαγγελματικά όρια των Ξεναγών
  • Δημιουργία και εύρυθμη λειτουργία των επιμέρους επιτροπών ΤΥΔΑ εντός του ΣΕΤΕΥΔΑ, οι οποίες παράγουν σημαντικότατο έργο
  • Δημιουργία και δημοσίευση πρωτοκόλλων λειτουργίας των μελών μας σε συνθήκες πανδημίας
  • Διαχωρισμός των τουριστικών περιηγήσεων θαλάσσιου καγιάκ με την εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής
  • Πορεία έργου πιστοποίησης προσόντων σε συνεργασία με την DQS
  • Δημιουργία νέου website
  • Εύρεση ασφαλιστηρίου επαγγελματικής αστικής ευθύνης για τον κλάδο – και γενικότερη έρευνα επί του θέματος
  • Ενστάσεις για αναπτυξιακά έργα, όπως η τοποθέτηση ανεμογεννητριών και δημιουργία φραγμάτων σε προστατευόμενες περιοχές.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024