Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΟι Βρετανοί specialists TOs προετοιμάζουν την επανεκκίνηση του τουρισμού με την Ελλάδα
Τουριστικά γραφεία

Οι Βρετανοί specialists TOs προετοιμάζουν την επανεκκίνηση του τουρισμού με την Ελλάδα

Οι Βρετανοί specialists ζήτησαν τη συνδρομή του υπουργού Τουρισμού για προβλήματα που αντιμετωπίζουν με αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν περιφερειακούς προορισμούς, οι οποίες έχουν γίνει αιτία -στην συγκεκριμένη συγκυρία- να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν συγκεκριμένα προγράμματά τους.

Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης δώδεκα ανεξάρτητων Βρετανών specialists Tour Operators με τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, στην οποία συμμετείχαν ο προέδρος της FedHATTA κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ κ. Νικόλας Κελαϊδίτης, ο αντιπρόεδρος του ΗΑΤΤΑ και ταμίας της ECTAA κ. Μάριος Καμμένος και η συνεργάτιδα του υπουργού Τουρισμού κα Ειρήνη Αναστασιάδου.

Οι συμμετέχοντες specialists ήταν οι:

 • David Hopkins (Mark Warner)
 • Andrew Parry (Neilson)
 • Chris Wright (Sunvil)
 • Dimitri Patrikios (Ionian Island Holidays)
 • Francis Burnet Coutts. Barrie Neilson (Sailing Holidays)
 • Michael Everett (Ocean Elements)
 • Dave Woollcott, Gary Horsford (James Villas)
 • Tristan Symondson (CV Travel)
 • Nick Harvey (Planos Holidays)
 • John Howell, Simon Morgan (Wildwind)
 • Graham Simpson, Graham Horner (Simpsons Travel)
 • Chris Lorenzo (Seafearer Sailing Holidays)

Ο υπουργός ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την εντατική προετοιμασία της χώρας μας -κυρίως  όσον αφορά τον τομέα της προστασίας της υγείας- για την επανέναρξη των πτήσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο στις 15 Ιουλίου, στο πλαίσιο της οποίας διορθώνονται και τα όποια μικροπροβλήματα έχουν εντοπιστεί στις σχετικές διαδικασίες, καθώς και για την άμεση επανεκκίνηση της καμπάνιας για την προώθηση της Ελλάδας, ως ταξιδιωτικού προορισμού, στο εξωτερικό, με δύο στόχους: την προσπάθεια επέκτασης της φετινής τουριστικής περιόδου, αλλά και την έναρξη της σχετικής εκστρατείας για τον επόμενο χρόνο αμέσως μετά, έτσι ώστε να περιοριστούν κατά το δυνατόν οι απώλειες τόσο για τους ξένους επαγγελματίες του τουρισμού όσο και για την ίδια τη χώρα.

Οι συμμετέχοντες Βρετανοί specialists υπογράμμισαν τη σημασία του έργου τους για τον ελληνικό τουρισμό και ιδιαίτερα για τους λιγότερο γνωστούς προορισμούς στους οποίους ορισμένοι από αυτούς ειδικεύονται, τους οποίους σε ένα σημαντικό ποσοστό κρατούν ζωντανούς με τους επισκέπτες που τους εξασφαλίζουν κάθε χρόνο.

Εξέφρασαν το παράπονό τους γιατί αυτό δε φαίνεται να γίνεται όσο θα έπρεπε αντιληπτό, έτσι ώστε να διευκολυνθούν από την ελληνική Πολιτεία στον μέγιστο δυνατό βαθμό, ενώ ζήτησαν τη συνδρομή του υπουργού για προβλήματα που αντιμετωπίζουν με αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν περιφερειακούς προορισμούς, οι οποίες έχουν γίνει αιτία -στην συγκεκριμένη συγκυρία- να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν συγκεκριμένα προγράμματά τους.

Ζήτησαν διευκρινήσεις για τα υγειονομικά και ταξιδιωτικά πρωτόκολλα που εφαρμόζει η χώρα μας, για το τι θα ισχύσει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που μπορεί να συμβούν, για τις διαδικασίες όταν κάποιος ταξιδιώτης βρεθεί θετικός στον Covid-19 και για το πλάνο διαφημιστικής χρηματοδότησης co-op του υπουργείου, στο οποίο επιθυμούν να συμπεριληφθούν.

Τόνισαν την ανάγκη για συνέπεια και σταθερότητα, σε ό,τι αφορά στα πρωτόκολλα και την έγκαιρη ενημέρωση των ταξιδιωτών για τις διαδικασίες λόγω του COVID-19, καθώς η εμπιστοσύνη των πελατών είναι κρίσιμη για τη διατήρηση των κρατήσεων και τη δημιουργία νέων και ήδη έχουν υπάρξει πολλές απώλειες από το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν στην δεύτερη ομάδα για την επανέναρξη των πτήσεων, μετά την απόλυτη διακοπή λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένοι specialists tour operators τονώνουν τις μικρές τοπικές κοινωνίες της χώρας μας κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, αφού το πελατολόγιο τους περιλαμβάνει τη βρετανική μεσαία και υψηλή τάξη, στοχεύοντας στις ηλικιακές ομάδες από 35 έως 64 ετών. Η μέση τιμή του τουριστικού πακέτου που διαθέτουν στην αγορά υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ ανά άτομο και ειδικεύονται σε τουριστικούς τομείς τους οποίους η χώρα μας προσπαθεί έντονα να αναπτύξει διαχρονικά, όπως είναι το yachting, η διαμονή σε βίλες, η λειτουργία clubs με ναυταθλητικές δραστηριότητες, καθώς και η διοργάνωση περιηγήσεων με θέμα τη γαστρονομία, τον περιπατητικό τουρισμό και άλλες ειδικές μορφές τουρισμού.

Ο κ. Τσιλίδης εκφράζει την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες επίλυσης των πρακτικών προβλημάτων και την τόνωση του τουρισμού και δηλώνει ότι η Ομοσπονδία θα συνεχίσει να αποτελεί γέφυρα μεταξύ της πολιτείας και των ξένων επαγγελματιών του τουρισμού.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

03/02/2023
02/02/2023
01/02/2023
31/01/2023
30/01/2023
27/01/2023