Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟλ. Αναστασοπούλου: 'Η Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει φιλοξενία υψηλής ποιότητας, 12 μήνες τον χρόνο'
Τουριστική πολιτική

Ολ. Αναστασοπούλου: 'Η Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει φιλοξενία υψηλής ποιότητας, 12 μήνες τον χρόνο'

Η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης επεσήμανε την αύξηση της τουριστικής κίνησης στον τομέα της κρουαζιέρας κατά 25%, σε σχέση με το 2019, με καταληκτική, μάλιστα, ημερομηνία για την τελευταία κρουαζιέρα στις 5 Ιανουαρίου του 2023.

Η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα Ολυμπία Αναστασοπούλου, μεταξύ άλλων, μίλησε στον ΣΚΑΙ για τα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία που στηρίζουν την ελληνική τουριστική στρατηγική, την αύξηση της τουριστικής κίνησης, όπως και τις εκτιμήσεις για τη χωρική και τη χρονική επέκταση του τουρισμού.

Ειδικότερα, η κα Αναστασοπούλου επεσήμανε την αύξηση της τουριστικής κίνησης στον τομέα της κρουαζιέρας κατά 25%, σε σχέση με το 2019, με καταληκτική, μάλιστα, ημερομηνία για την τελευταία κρουαζιέρα στις 5 Ιανουαρίου του 2023.

Παράλληλα, η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης τόνισε ότι ως χώρα εξαργυρώνουμε την επιτυχή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, ενώ υπογράμμισε ότι ως κύριους στόχους της εθνικής τουριστικής πολιτικής το Υπουργείο Τουρισμού έχει θέσει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, της ποιότητας, της αυθεντικότητας και της ανθεκτικότητας του τουριστικού προϊόντος και παράλληλα την ενίσχυση των τουριστικών επενδύσεων με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Επιπροσθέτως, η κα Αναστασοπούλου έκανε ειδική μνεία στο υποέργο “Αναβάθμιση Τουριστικών Λιμένων” του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το φυσικό αντικείμενο του οποίου έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το Δεκέμβριο του 2025, έχει ως στόχο τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την ενθάρρυνση ανάπτυξης νέων, ενεργειακά αποδοτικών, υποδομών, τον εξορθολογισμό του κανονιστικού και λειτουργικού πλαισίου με σκοπό τη δραστική απλοποίηση και επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών χωροθέτησης και αδειοδότησης, αλλά και την εισαγωγή νέων προτύπων και σχημάτων διακυβέρνησης για τον τουρισμό.

Τέλος, έκανε αναφορά στο στρατηγικό πλάνο της Ελλάδας να φιλοξενήσει βορειοευρωπαίους συνταξιούχους κατά τους χειμερινούς μήνες, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα με ήπιο μεσογειακό κλίμα, χαμηλότερο κόστος θέρμανσης σε σχέση με τον Βορρά, καθώς και με άρτιες υποδομές και υπηρεσίες που μπορούν να εξασφαλίσουν φιλοξενία υψηλής ποιότητας, 12 μήνες τον χρόνο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

27/09/2022
26/09/2022
23/09/2022
22/09/2022
21/09/2022