Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΟλ. Αναστασοπούλου στην ECDC: 'Εφαρμογή μιας φιλοσοφίας με προσανατολισμό στη βιώσιμη ανάπτυξη'
Τουριστική πολιτική

Ολ. Αναστασοπούλου στην ECDC: 'Εφαρμογή μιας φιλοσοφίας με προσανατολισμό στη βιώσιμη ανάπτυξη'

Η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξη είχε ακόμη συνάντηση γνωριμίας με στελέχη της D-Marin και συζητήθηκε η δραστηριότητα της εταιρείας, που έχει τη διαχείριση 16 μαρινών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην Ένωση των Οικονομικών και Εμπορικών Διπλωματών των Ξένων Πρεσβειών στην Ελλάδα (ECDC) μίλησε χθες η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κα Ολυμπία Αναστασοπουλου, σχετικά με τις δράσεις του Υπουργείου Τουρισμού. Σημειώνεται ότι η Ένωση των Οικονομικών και Εμπορικών Διπλωματών των Ξένων Πρεσβειών στην Ελλάδα (ECDC) αποτελεί ένα σημαντικό “εργαλείο” οικονομικής διπλωματίας, αφού τα μέλη του έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν πολιτιστικά, αναπτυξιακά -και όχι μόνο- μηνύματα στις χώρες προέλευσής τους.

Στην ομιλία της με θέμα “Προς ένα βιώσιμο τουριστικό οικοσύστημα: Το ελληνικό παράδειγμα” η κα Αναστασοπουλου επεσήμανε ότι “προχωρούμε στην εφαρμογή μιας νέας συνολικής φιλοσοφίας, με προσανατολισμό την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη φροντίδα για τις νεότερες γενιές, οι οποίες θα στελεχώσουν ένα περισσότερο ανθεκτικό, βιώσιμο και καινοτόμο τουριστικό οικοσύστημα στη χώρα μας”.

Παράλληλα, η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης τόνισε ότι “θεωρούμε τον τουρισμό έναν στρατηγικό τομέα που μπορεί να προσελκύσει μακροπρόθεσμα ξένες επενδύσεις, να τονώσει την απασχόληση και να προωθήσει την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας”, ενώ υπογρἀμμισε ότι για τη κυβέρνηση ο συγκεκριμένος τομέας βρίσκεται στο επίκεντρο της ανάπτυξης, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.

Συνάντηση με στελέχη της πολυεθνικής εταιρείας D-Marin

Ακόμη, η Αναστασοπούλου είχε συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων χθες με τους κ.κ. Oliver Dörschuck, διευθύνοντα σύμβουλο, Gyozo Lantos, Mergers and Acquisitions Director, Ιωάννη Κουτσοδόντη, Regionals Operations Director και Λευτέρη Σωτηρόπουλο, Mergers and Acquisitions Associate της πολυεθνικής εταιρείας D-Marin, που εξειδικεύεται στην υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών διαχείρισης και ανάπτυξης μαρινών, ενώ δραστηριοποιείται και στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, συζητήθηκε η δραστηριότητα της εταιρείας που έχει την διαχείριση 16 μαρινών στην Ελλάδα και το εξωτερικό και πως θα μπορούσε αυτή να συμβάλει στην προαγωγή του ελληνικού τουρισμού μέσα από τη βελτίωση των υπηρεσιών στις υπάρχουσες ελληνικές μαρίνες που διαχειρίζεται στη Ζέα, τα Γουβιά Κέρκυρας και στη Λευκάδα.

Ειδικότερα, η κα Αναστασοπούλου υπογράμμισε την κοινή οπτική με την D-Marin στους τουριστικούς λιμένες, το yachting και γενικότερα τον ναυτικό τουρισμό υπό το πρίσμα και των νέων προκλήσεων της επικαιρότητας. Αντιστοίχως, ο κ. Dörschuck αναφέρθηκε στην τεράστια προοπτική του yachting στην Ελλάδα -με ξεκάθαρα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα- η οποία αναμένεται να γίνει ορατή και το 2022, καθώς ήδη από το 2021 ο συγκεκριμένος κλάδος είχε σημαντική ώθηση και συνέβαλε καθοριστικά στις καλές τουριστικές επιδόσεις της χώρας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024