Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΌροι και προϋποθέσεις στην άρση του cabotage εμποδίζουν τις επενδύσεις στη κρουαζιέρα
Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

Όροι και προϋποθέσεις στην άρση του cabotage εμποδίζουν τις επενδύσεις στη κρουαζιέρα

Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να θεωρείται προβληματικός προορισμός για τη κρουαζιέρα με δεδομένο ότι το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου για την άρση του cabotage, περιέχει μια σειρά απωθητικών όρων και προϋποθέσεων για επενδύσεις στον κλάδο της κρουαζιέρας, τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΕΤΕ…

Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να θεωρείται προβληματικός προορισμός για τη κρουαζιέρα με δεδομένο ότι το υπό<...> συζήτηση σχέδιο νόμου για την άρση του cabotage, περιέχει μια σειρά απωθητικών όρων και προϋποθέσεων για επενδύσεις στον κλάδο της κρουαζιέρας, τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΕΤΕ.

Οι Έλληνες ναυτικοί έχουν αποδείξει επανειλημμένως ότι μεγαλουργούν σε όρους ελεύθερου ανταγωνισμού. Κατά συνέπεια, κάθε προσπάθεια επιβολής όρων και προϋποθέσεων που στην ουσία συνιστούν σοβαρούς ανασταλτικούς παράγοντες σε καμία περίπτωση δεν θα καταφέρει να προσελκύσει νέα κρουαζιερόπλοια. Οι εταιρείες των κρουαζιερόπλοιων πρέπει να είναι ελεύθερες να χαράσσουν και να υλοποιούν την εμπορική τους πολιτική, από τη στιγμή που τηρούν όλες τις διεθνώς αποδεκτές συμβάσεις αξιοπλοΐας ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος. Ακόμα, η υποχρέωση απασχόλησης απροσδιόριστου αριθμού ελλήνων ναυτικών με μια ασαφή διατύπωση παραπέμπει σχεδόν σε απαίτηση και ανοίγει παράθυρα για κατά περίπτωση συναλλαγές. Ως προς τις πενταετείς συμβάσεις, αυτές αν δεν είναι προαιρετικές και δεν συνοδεύονται με σημαντικά κίνητρα, δεν θα έχουν κανένα ουσιαστικό νόημα και θα λειτουργήσουν απωθητικά.

Η Ελλάδα προσφέρει πολύ σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα για την κρουαζιέρα και δεν έχει ανάγκη κανενός είδους προστατευτισμό. Ο Πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει την πλήρη και άνευ όρων άρση του cabotage και η αγορά μέσα σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά περίοδο, αναμένει την άμεση υλοποίηση της εξαγγελίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024