Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΩς εδώ οι επιπτώσεις στον τουρισμό από τον πόλεμο στο Ιράκ

Ως εδώ οι επιπτώσεις στον τουρισμό από τον πόλεμο στο Ιράκ

Την εκτίμηση ότι οι επιπτώσεις του πολέμου στον ελληνικό τουρισμό θα γίνουν περιοριστούν μόνο στην περίοδο που διανύουμε, επανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης, Aκης Τσοχατζόπουλος

Την εκτίμηση ότι οι επιπτώσεις του πολέμου στον ελληνικό τουρισμό θα γίνουν περιοριστούν μόνο στην περίοδο που διανύουμε<...>, επανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης, Aκης Τσοχατζόπουλος, σε συνέντευξή του στο MEGA, αναφέροντας ότι τον Μάρτιο και τον Απρίλιο ήταν αναμενόμενη η κάμψη στον αριθμό των κρατήσεων λόγω του πολέμου.

Ο υπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το τι θα γίνει μετά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι “η πολλή δουλειά αρχίζει από το Μάιο και μετά”, καθώς δεν προβλέπει να υπάρξει μείωση των κρατήσεων για το καλοκαίρι. “Οι κρατήσεις για το Μάιο και τον Ιούνιο έχουν τον κανονικό τους ρυθμό, δεν έχουμε εκεί πρόβλημα, έχουν μειωθεί όμως οι κρατήσεις Μαρτίου και Απριλίου“, ανέφερε.

Για τη διαφημιστική εκστρατεία του ΕΟΤ, ο υπουργός τόνισε ότι ήδη “τρέχει” κανονικά η προγραμματισμένη διαφήμιση σε όλη την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο και επεσήμανε ότι έχει συμφωνηθεί με τους ευρωπαϊκούς tour operators να πραγματοποιηθεί για φέτος επιπρόσθετη διαφήμιση, που θα ξεκινήσει στα μέσα Απριλίου, έτσι ώστε να καλυφθεί το έλλειμμα κρατήσεων που παρουσιάστηκε τους πρώτους τρεις με τέσσερις μήνες λόγω της αβεβαιότητας του πολέμου.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός τόνισε ότι αν και η αίσθησή του είναι ότι ο μέσος όρος στη χρονιά θα ισορροπηθεί το ΥΠΑΝ έχει λάβει μέτρα για να υποστηρίξει τον κοινωνικό τουρισμό αυξάνοντας τα ποσά, όπως έκανε επίσης και το υπουργείο Εργασίας, έτσι ώστε να μπορέσει να υποστηριχθεί αυτή την περίοδο η ζήτηση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024