Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΟΣΠΑ: Αντίδραση για τα στοιχεία του ισολογισμού που δημοσίευσε η Ολυμπιακή Αεροπορία

ΟΣΠΑ: Αντίδραση για τα στοιχεία του ισολογισμού που δημοσίευσε η Ολυμπιακή Αεροπορία

Την έντονη αντίδραση της εξέφρασε η Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) για το συμπέρασμα που κατέληξαν δημοσιεύματα ότι η Ολυμπιακή Αεροπορία βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας

Την έντονη αντίδραση της εξέφρασε η Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) για το συμπέρασμα που κατέληξαν<...> δημοσιεύματα ότι η Ολυμπιακή Αεροπορία βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας με βάση τα στοιχεία του ισολογισμού της εταιρίας για το έτος 2001.

Σε ανακοίνωση της ΟΣΠΑ τονίζεται πως η Ολυμπιακή, παρά τη βαθιά κρίση που προκάλεσε στον τομέα των διεθνών αερομεταφορών το τρομοκρατικό κτύπημα στη Νέα Υόρκη το Σεπτέμβριο 2001 και παρά τα διαρθρωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια και τα οποία δεν μπόρεσε να επιλύσει εξαιτίας των Ευρωπαϊκών κανονισμών, έχει καταφέρει να επιβιώσει, να πετά και να μεταφέρει με ασφάλεια πάνω από πέντε εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.

Στην ανακοίνωση προστίθεται επίσης ότι τη στιγμή που μεγάλοι κολοσσοί στον τομέα των αερομεταφορών απέλυαν χιλιάδες υπαλλήλους προκειμένου να επιβιώσουν, η Ολυμπιακή ούτε απολύσεις έκανε, ούτε διαθεσιμότητες προσωπικού, ούτε προχώρησε σε κενά στη μισθοδοσία των εργαζομένων, γιατί δεν λειτουργεί για τα κέρδη, αλλά για το κοινωνικό σύνολο και τις 8.000 οικογένειες που εργάζονται σε αυτή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΣΠΑ, το τίμημα της κρίσης του 2001 ήταν για την Ολυμπιακή μια αύξηση των ελλειμμάτων της, της τάξης του 51%, τη στιγμή που η αντίστοιχη αύξηση των ανταγωνιστών της ξεπερνούσε το 180%. Οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή Αεροπορία, καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΣΠΑ, δηλώνουν κατηγορηματικά ότι θα αμυνθούν με κάθε τρόπο έναντι όσων επιβουλεύονται τις προσπάθειες επιβίωσης της εταιρίας.

Στο μεταξύ, δεν πραγματοποιήθηκε τελικά χθες η συνάντηση μεταξύ της ΟΣΠΑ και της αντιπροσωπείας του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, με αντικείμενο τη συμμετοχή τους στη Νέα Ολυμπιακή Αεροπορία, καθώς ο υπουργός Χρίστος Βερελής βρισκόταν στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιούν κυβερνητικά στελέχη ανά την Ελλάδα για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το κυβερνητικό έργο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024