Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟυσιαστικό εργαλείο τουριστικής πολιτικής το Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού

Ουσιαστικό εργαλείο τουριστικής πολιτικής το Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού

Η πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού πραγματοποιήθηκε χτες, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2005, έπειτα από πρωτοβουλία του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του, τονίζοντας ότι στόχος του Συμβουλίου είναι…

Η πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού πραγματοποιήθηκε χτες, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2005,<...> έπειτα από πρωτοβουλία του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του, τονίζοντας ότι στόχος του Συμβουλίου είναι η ενίσχυση, η αναβάθμιση, η προαγωγή και η ορθολογική δραστηριότητα του ελληνικού τουρισμού”.

Στην ομιλία του, ο κ. Αβραμόπουλος, επεσήμανε ότι “ο τουρισμός είναι ένα συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο, που χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση και προσαρμοστικότητα. Θα έλεγα ότι είναι ένας τομέας της πολιτικής, που χρειάζεται γρήγορα και έγκαιρα αντανακλαστικά. Για τη χώρα μας είναι σημαντική πηγή ανάπτυξης και εισοδήματος”.

Αναφερόμενος στην παγκόσμια τουριστική αγορά, ο Υπουργός σημείωσε ότι “εξακολουθεί να είναι παγωμένη, τονίζοντας ότι “εμείς μπορούμε να βρεθούμε έξω από αυτό το πλαίσιο ψυχολογικής αστάθειας και ανασφάλειας. Οι λόγοι μας είναι γνωστοί. Φτάνει να τους προβάλουμε αξιόπιστα και πειστικά”.

“Ιδιαίτερο βάρος”, ανέφερε στη συνέχεια, “δίνουμε στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, στη δημιουργία γκολφ, συνεδριακών κέντρων, σπα, ιαματικών λουτρών, αλλά και τουριστικών παραθεριστικών κατοικιών”. “Ένας από τους στόχους μας” πρόσθεσε “είναι να περαστεί η χώρα μας στους 1.000 ποιοτικούς προορισμούς για την απόκτηση παραθεριστικών και μονίμων κατοικιών από ξένους αγοραστές, κάτι που οδηγεί αναπόφευκτα στην επιζητούμενη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου”.

Ο Υπουργός, στην ομιλία του, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην διαδικασία έκδοσης θεωρήσεων, στην έλλειψη απευθείας αεροπορικών συνδέσεων πόλεων του εξωτερικού με τη χώρα μας, στην προοπτική ανάπτυξης του τουρισμού του Σαββατοκύριακου, τα περίφημα city – breaks, στην έγκαιρη οριστικοποίηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, στις σχέσεις της Ελλάδας με τη διεθνή κινηματογραφική βιομηχανία, στη δημιουργία ενός νέου επενδυτικού περιβάλλοντος για τον τουρισμό, όπως και στα πεπραγμένα της τελευταίας συνεδρίασης της κυβερνητικής Επιτροπής, που είχε ως αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης τον τουρισμό.

Κλείνοντας, ο κ. Αβραμόπουλος, στάθηκε ιδιαίτερα στον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας αδειοδότησης ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων με γνώμονα την απλοποίηση διαδικασιών, τον περιορισμό των δικαιολογητικών και όλα τα συναφή, στις νομοθετικές ρυθμίσεις για τις πολεοδομικές παραβάσεις ξενοδοχείων και στην ταυτόχρονη εκπόνηση χωροταξικού σχεδίου για τον τουρισμό, στην άρση του κορεσμού και στην παράλληλη πρόβλεψη για απόσυρση ξενοδοχείων, τα αποκαλούμενα πολεοδομικά κίνητρα.

Τέλος, ο Υπουργός εξήγγειλε την δημιουργία νέας νομοθεσίας για Μαρίνες, Λιμένες Αναψυχής και για τουριστική παραθεριστική κατοικία, ενώ ανακοίνωσε την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και την παράταση της λειτουργίας των Μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024