Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠ. Γερουλάνος και Α. Γκερέκου ανέλαβαν καθήκοντα στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης
Μαρκόπουλος: Ο τουρισμός ενώνει όλους τους Έλληνες

Π. Γερουλάνος και Α. Γκερέκου ανέλαβαν καθήκοντα στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης από τον τέως υπουργό κ. Κ. Μαρκόπουλο, στον νυν υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνο και την υφυπουργό κ. A. Γκερέκου

Πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης από τον τέως υπουργό κ. Κ. Μαρκόπουλο, στον<...> νυν υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνο και την υφυπουργό κ. A. Γκερέκου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο τέως υπουργός, κ. Κ. Μαρκόπουλος, δήλωσε: “Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, αξιότιμη κυρία υφυπουργέ αγαπητοί μου συνεργάτες, εργαζόμενοι στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και στις εταιρείες και τους οργανισμούς, που ελέγχει το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης σήμερα, βρισκόμαστε σε μια αλλαγή φρουράς, μια αλλαγή πολιτικής φρουράς στην Ελλάδα, εφόσον έτσι αποφάσισαν οι πολίτες. Αλλαγή φρουράς της ηγεσίας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, γιατί έτσι επιβάλλει η δημοκρατία. Θέλω καταρχήν να συγχαρώ, τους δυο εκλεκτούς συναδέλφους για την επιλογή του σημερινού Πρωθυπουργού και την ανάθεση του τόσο σημαντικού έργου στο μεν κ. Π. Γερουλάνο, τη σύνθεση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και στην υφυπουργό κ. Α. Γκερέκου εξίσου. Θέλω πρώτα να τους ευχηθώ να είναι χρήσιμοι στο μεγάλο έργο που αναλαμβάνουν. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο τουρισμός ενώνει τους Έλληνες. Δεν υφίσταται καμία διαχωριστική γραμμή, καμία κόκκινη γραμμή, η οποία δεν πρέπει να ξεπεραστεί. Με βάση αυτό το πνεύμα διεξάχθηκε μια ιδιαίτερα σημαντική συζήτηση στο γραφείο μου παραδίδοντάς του τη σκυτάλη και όπως υποσχέθηκα θα είμαι χρήσιμος σε ο,τιδήποτε με χρειαστούν. Σε ότι αφορά στην παρουσία μου εννέα μήνες εδώ, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τους συνεργάτες μου και όλα τα μέλη, τα στελέχη και τους εργαζόμενους στο τομέα του τουρισμού για την πολύ καλή συνεργασία που είχα με όλους. Θέλω να θυμίσω ότι δεν διαχώρισα ποτέ τους ανθρώπους ανάλογα με τα πιστεύω τους. Δεν έκανα καμία αλλαγή στη διοικητική δομή και την ιεραρχία προσπαθώντας να καταδείξω ένα νέο πνεύμα.

Θέλω να ευχηθώ ολόψυχα καλή επιτυχία σε μία δύσκολη στιγμή στο έργο της νέας κυβέρνησης και ηγεσίας. Δεν ανήκω στους πολιτικούς, ούτε η Νέα Δημοκρατία ανήκει στα κόμματα, που επενδύουν στην καταστροφή όταν οι άλλοι κυβερνούν.

Σε αυτό που πρέπει να καταλήξουμε σε αυτόν τον τόπο είναι ότι αυτό που κερδίζεται πρέπει να έχει συνέχεια και ότι χάνεται χάνεται για την πατρίδα.

Εύχομαι τέλος σε αυτήν σας την πορεία να μη συναντήσετε ως κυβέρνηση αυτά που συνάντησε μερικές φορές η δική μας, που δυσκόλεψαν την παράταξη, την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Αγκυλώσεις, βαρονίες που λειτούργησαν ορισμένες φορές σαν μυστικοσύμβουλοι και οικογένειες που έπαιξαν το ρόλο των ψιθυριστών. Γιατί η πολιτική έχει δύσκολες στροφές”.

Εν συνεχεία, ο κ. Γερουλάνος, νυν υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, προέβη στις εξής δηλώσεις: “Από μεριάς μου δε θέλω να επεκταθώ πολύ σήμερα. Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό για τη βοήθεια που μας παρείχε στη συνάντηση, που είχαμε και για την προσφορά του να έχουμε μία συνεργασία στο μέλλον. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που είστε σήμερα εδώ, καθώς η παρουσία σας μας τιμά ιδιαίτερα. Προσβλέπω στην καλή συνεργασία με όλους, όσους ανήκουν σε αυτό το υπουργείο και ελπίζω σε μία στενή συνεργασία, που θα φέρει αποτελέσματα για τη χώρα. Θα έχουμε καιρό να τα πούμε τις ημέρες που έρχονται, καθώς είναι ώρα να σηκώσουμε τα μανίκια για να δρομολογήσουμε ορθά αυτό το έργο”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024