Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΠ. Γερουλάνος: Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες για τον τουρισμό
Θετικά μηνύματα από τις αγορές της Ρωσίας, της Ουκρανίας και των ΗΠΑ

Π. Γερουλάνος: Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες για τον τουρισμό

Οι επόμενες δυο με τρεις εβδομάδες αναμένεται να δώσουν σαφή εικόνα για το πως θα κινηθεί ο τουρισμός για το 2010, όπως εκτίμησε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, σε συνάντησή του με δημοσιογράφους. Ο υπουργός μίλησε και για τα θετικά μηνύματα που υπάρχουν από τις…

Οι επόμενες δυο με τρεις εβδομάδες αναμένεται να δώσουν σαφή εικόνα για το πως θα κινηθεί ο τουρισμός για το 2010<...>, όπως εκτίμησε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, σε συνάντησή του με δημοσιογράφους. Ο υπουργός μίλησε και για τα θετικά μηνύματα που υπάρχουν από τις αγορές της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Αμερικής.

Ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε στα χρέη του ΕΟΤ, που κληρονόμησε από την προηγούμενη κυβέρνηση, με αποτέλεσμα, όπως είπε την αργοπορημένη προώθηση της διαφημιστικής καμπάνιας της χώρας στο εξωτερικό, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι η παρούσα ηγεσία επαναδιαπραγματεύεται τα τεράστια χρέη προς όφελος της χώρας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το μεγάλο στοίχημα του ενωθέντος υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού είναι η αναπτυξιακή λογική που θέλει να εμφυσήσει η πολιτική του ηγεσία και, όπως τόνισε ο υπουργός, σύντομα θα φανεί η δουλειά που λαμβάνει χώρα. Το πείραμα της συνένωσης των δυο υπουργείων δεν έχει αποδειχθεί ακόμα εάν είναι αποτυχημένη, δήλωσε με έμφαση ο υπουργός απαντώντας έτσι στη θέση του ΣΕΤΕ που ζητά την ύπαρξη ενός αυτοδύναμου υπουργείου Τουρισμού, ικανού να επιλύει προβλήματα και συνέχισε ότι το αυτόνομο υπουργείου Τουρισμού της τελευταίας πενταετίας δεν έλυσε κανένα πρόβλημα.

Ο κ. Γερουλάνος στάθηκε και στο ζήτημα των χρεών των ξενοδοχείων, τονίζοντας ότι δε θα δοθεί εγγύηση δημοσίου για ξενοδοχεία που έχουν δημιουργήσει χρέη και πριν από την κρίση. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε την κρίση για να σώσουμε ξενοδοχεία του 1950 και να κάνουμε τουρισμό το 2010, υπογράμμισε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι συζητάτε η απόσυρση ξενοδοχείων με χρήματα από το πράσινο ταμείο.

Σε ερώτηση για τη λειτουργία της ΕΤΑ υπογραμμίστηκε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα γίνει η συγχώνευση των Ολυμπιακών Ακινήτων με την εταιρεία που διαχειρίζεται την περιουσία του ΕΟΤ και αργότερα θα εξεταστεί το ενδεχόμενο συγχώνευσης με ΚΕΔ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024