Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαγκρήτια συνάντηση φορέων αγροτουρισμού
Αποφασίστηκε συνάντηση των ΔΣ της ΕΑΚ και του ΣΕΤΚ στις αρχές Μαρτίου 2009

Παγκρήτια συνάντηση φορέων αγροτουρισμού

Με κύριο στόχο τη συζήτηση και διερεύνηση της προοπτικής για μία -αναγκαία όπως κρίνεται- συνεύρεση όλων των επιχειρηματιών του Αγροτουρισμού και Eναλλακτικού Τουρισμού για την από κοινού δράση προσανατολίζονται η […]

Με κύριο στόχο τη συζήτηση και διερεύνηση της προοπτικής για μία -αναγκαία όπως κρίνεται- συνεύρεση όλων<...> των επιχειρηματιών του Αγροτουρισμού και Eναλλακτικού Τουρισμού για την από κοινού δράση προσανατολίζονται η Ένωση Αγροτουρισμού Κρήτης (ΕΑΚ) και ο Σύνδεσμος Εναλλακτικού Τουρισμού Κρήτης (ΣΕΤΚ), μετά την πρώτη κοινή τους συνάντηση που έγινε στις 11 Φεβρουαρίου στο Πάνορμο Ρεθύμνου.

Η πρόεδρος της ΕΑΚ κα Κορίνα Μηλιαράκη μίλησε για τα γενικά χαρακτηριστικά των επιχειρήσεων, με τα προβλήματα που συνεχώς διογκώνονται και αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που έχει o μαζικός τουρισμός και το κυρίαρχο μοντέλο ανάπτυξης, στο περιβάλλον και τον πολιτισμό της Κρήτης με αποτελέσματα που σκιαγραφούν ένα δυσοίωνο μέλλον για τις τοπικές κοινωνίες αλλά και τις επιχειρήσεις αγροτουρισμού και εναλλακτικού τουρισμού.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΤΚ κ. Γιάννης Παπαδάκης αναφέρθηκε περισσότερο στα προβλήματα των επιχειρήσεων, εστιάζοντας στη θέση που πρέπει να έχει ο συγκεκριμένος τομέας στην αγορά του τουρισμού και τα εργαλεία που πρέπει να χρησιμοποιήθούν για την προβολή αυτού του σχετικά νέου προϊόντος του νησιού.

Ο δήμαρχος Επισκοπής Ηρακλείου κ. Χάρης Ροδιτάκης έδωσε μέσα από την εισήγησή του κάποιες καλές πρακτικές που ακολουθούνται με επιτυχία σε άλλα κράτη με εντυπωσιακά αποτελέσματα στη διατήρηση και βελτιστοποίηση των παραγόντων που κρατούν μία μικρή κοινωνία “ζωντανή” μέσα από την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της μέσω εναλλακτικών δραστηριοτήτων. Επίσης, αναφέρθηκε στον σημαντικότατο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι ΟΤΑ με τα εργαλεία που διαθέτουν στην πραγματοποίηση των παραπάνω πρακτικών.

Τέλος, μία πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση έγινε από την αρχιτέκτονα μηχανικό κα Βάννα Σφακιανάκη σχετικά με το Χωροταξικό του Τουρισμού και τα ΣΧΟΟΑΠ. Η κα Σφακιανάκη αποσαφήνισε πολλά από τα σημεία που χρίζουν μεγάλης προσοχής από τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς. Ακολούθησε συζήτηση με τους περίπου 50 παρευρισκόμενους επιχειρηματίες και οι περισσότεροι επιβεβαίωσαν την ανάγκη για από κοινού δραστηριότητα των δύο φορέων.

Τελικά, συναποφασίστηκε o συντονισμός των δραστηριοτήτων και συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΑΚ και του ΣΕΤΚ στις αρχές Μαρτίου 2009 για περαιτέρω συζήτηση, όπου θα καθοριστεί η παγκρήτια συνάντηση των μελών και των δύο φορέων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024