Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία: Απαράδεκτη η ΕΓΣΣΕ
Καταγγελία της στάσης των εφοπλιστών της ακτοπλοΐας

Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία: Απαράδεκτη η ΕΓΣΣΕ

Η διοίκηση της Π.Ν.Ο., κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή της με αποκλειστικό θέμα τα διατρέξαντα κατά την τελευταία συνάντησή της με την Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, με σκοπό την άμεση υπογραφή της σχετικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Η διοίκηση της Π.Ν.Ο., κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή της με αποκλειστικό θέμα τα διατρέξαντα κατά την τελευταία συνάντησή της με την Ένωση Επιχειρήσεων<...> Ναυτιλίας, με σκοπό την άμεση υπογραφή της σχετικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2010, αλλά και το περιεχόμενο του από 16 Ιουλίου 2010 δελτίου Τύπου της Ε.Ε.Ν., αποφάσισε να καταγγείλει τη στάση των εφοπλιστών της ακτοπλοΐας και να καταδικάσει το περιεχόμενου του παραπάνω δελτίου Τύπου.

Ειδικότερα, η διοίκηση της ΠΝΟ θεωρεί ως απαράδεκτη την επίκληση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) που υπεγράφη πρόσφατα μεταξύ ΓΣΕΕ και εργοδοτικών οργανώσεων για το χερσαίο χώρο και μάλιστα τριετούς διάρκειας.

“Η επίκληση αυτή που έδωσε στην Ε.Ε.Ν. την εύκολη αφορμή να προσαρμόσει την διαπραγματευτική τακτική της στερείται οποιασδήποτε βάσης και τούτο για δύο κύριους λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι η τριετής ΕΓΣΣΕ ούτε αφορά στο χώρο της ναυτικής εργασίας ούτε αποτελεί οποιοδήποτε κώλυμα για τη σύναψη κλαδικών συμβάσεων εργασίας με όρους ευνοϊκότερους εκείνων της ΕΓΣΣΕ. Το στοιχείο αυτό τονίσθηκε ιδιαίτερα με ανακοινώσεις και δηλώσεις της Συνομοσπονδίας.

Ο δεύτερος λόγος είναι, όπως καλά γνωρίζει η Ε.Ε.Ν., ότι η ΠΝΟ κατά παγίαν τακτικήν που είναι γνωστή σε όλους και εμπεριέχεται στα εξώδικα τα οποία αποστέλλει κάθε χρόνο στις οικείες εφοπλιστικές ενώσεις για την έναρξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ζητεί την κατάρτιση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ετήσιας διάρκειας και σύμφωνα με τα εκάστοτε αιτήματά της”.

Σύμφωνα με την ΠΝΟ, τα παραπάνω σκοπίμως αγνοεί και διαστρέφει η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας για λόγους εντυπωσιασμού και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και όχι μόνον αυτό, αλλά αποδίδει ευτελή κίνητρα στον αγώνα της ΠΝΟ και των οργανώσεων της δύναμής της, των οποίων μοναδικός σκοπός ήταν και είναι η προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου που εκπροσωπεί με την γνωστή σοβαρότητα και υπευθυνότητα που την διακρίνει.

“Δεν είναι καθόλου πειστικός ο ισχυρισμός της Ε.Ε.Ν. ότι φροντίζει και μεριμνά `για το πραγματικό συμφέρον των εργαζομένων` όταν αυτή η φραστική διατύπωση συνδυάζεται με άρνησή της και απόρριψη του αιτήματος της ΠΝΟ για ετήσιας διάρκειας Συλλογική Σύμβαση Εργασίας” αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΝΟ.

Η διοίκηση της ΠΝΟ με γνώμονα πάντα τα πραγματικά συμφέροντα των Ελλήνων ναυτεργατών, που η ίδια γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, απεφάσισε να καταβάλει όσες προσπάθειες απαιτηθούν για την υπογραφή της σχετικής ΣΣΕ 2010 το ταχύτερο δυνατόν και σε κάθε περίπτωση να βρίσκεται σε αγωνιστική επαγρύπνηση προκειμένου να προασπίσει αποτελεσματικά και με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσον, τα συμφέροντα το κλάδου και μέχρι την υπογραφή της Σύμβασης αυτής.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024