Τελευταία νέα
HomeΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΠανηγύρι στη Σίφνο για την Παναγία τη Χρυσοπηγή

Πανηγύρι στη Σίφνο για την Παναγία τη Χρυσοπηγή

Την Πέμπτη στις 20 του μηνός διοργανώνεται στη Σίφνο και φέτος, όπως κάθε χρόνο, το πανηγύρι της Παναγιάς της Χρυσοπηγής. Η ημέρα αυτή είναι επίσημη αργία για όλο το νησί, […]

Την Πέμπτη στις 20 του μηνός διοργανώνεται στη Σίφνο<.> και φέτος, όπως κάθε χρόνο, το πανηγύρι της Παναγιάς της Χρυσοπηγής. Η ημέρα αυτή είναι επίσημη αργία για όλο το νησί, μιας και η Παναγία η Χρυσοπηγή είναι πολυούχος του νησιού.
Την Τετάρτη επιβιβάζεται στο πλοίο της γραμμής η εικόνα από το λιμάνι στις Καμάρες, μαζί με τους παπάδες και τους πανηγυράδες και πάει ανοικτά όρμου όπου βρίσκεται η εκκλησία της Παναγιάς της Χρυσοπηγής. Εκεί ένα πλεούμενο μεταφέρει την εικόνα στην ακτή και γίνεται στην εκκλησία ο εσπερινός και η αρτοκλασία. Μετά ακολουθεί τραπέζι, όπου τρώνε όλοι οι παρευρισκόμενοι, τοπικά παραδοσιακά φαγητά.
Την Πέμπτη θα γίνει λειτουργία ξανά, και μετά η εικόνα περιφέρεται σε όλα τα χωριά του νησιού. Η εικόνα θα καταλήξει στον Αρτεμώνα.
Το πανηγύρι<.> αυτό είναι το μεγαλύτερο που διοργανώνεται στο νησί της Σίφνου και αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
05/10/2022
04/10/2022
03/10/2022
30/09/2022
29/09/2022
28/09/2022