Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΠανηγύρι στη Σίφνο για την Παναγία τη Χρυσοπηγή

Πανηγύρι στη Σίφνο για την Παναγία τη Χρυσοπηγή

Την Πέμπτη στις 20 του μηνός διοργανώνεται στη Σίφνο και φέτος, όπως κάθε χρόνο, το πανηγύρι της Παναγιάς της Χρυσοπηγής. Η ημέρα αυτή είναι επίσημη αργία για όλο το νησί, […]

Την Πέμπτη στις 20 του μηνός διοργανώνεται στη Σίφνο<.> και φέτος, όπως κάθε χρόνο, το πανηγύρι της Παναγιάς της Χρυσοπηγής. Η ημέρα αυτή είναι επίσημη αργία για όλο το νησί, μιας και η Παναγία η Χρυσοπηγή είναι πολυούχος του νησιού.
Την Τετάρτη επιβιβάζεται στο πλοίο της γραμμής η εικόνα από το λιμάνι στις Καμάρες, μαζί με τους παπάδες και τους πανηγυράδες και πάει ανοικτά όρμου όπου βρίσκεται η εκκλησία της Παναγιάς της Χρυσοπηγής. Εκεί ένα πλεούμενο μεταφέρει την εικόνα στην ακτή και γίνεται στην εκκλησία ο εσπερινός και η αρτοκλασία. Μετά ακολουθεί τραπέζι, όπου τρώνε όλοι οι παρευρισκόμενοι, τοπικά παραδοσιακά φαγητά.
Την Πέμπτη θα γίνει λειτουργία ξανά, και μετά η εικόνα περιφέρεται σε όλα τα χωριά του νησιού. Η εικόνα θα καταλήξει στον Αρτεμώνα.
Το πανηγύρι<.> αυτό είναι το μεγαλύτερο που διοργανώνεται στο νησί της Σίφνου και αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024