Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαράνομη πρόσληψη στην ΕΤΑ ΑΕ
Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού

Παράνομη πρόσληψη στην ΕΤΑ ΑΕ

Μετά από έλεγχο που διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης ΑΕ, διαπιστώθηκε ότι η πρόσληψη του διευθυντή Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών της εταιρείας από επιτροπή προσλήψεων που αποτελείτο από το διευθύνοντα σύμβουλο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου…

Μετά από έλεγχο που διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης ΑΕ, διαπιστώθηκε ότι<...> η πρόσληψη του διευθυντή Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών της εταιρείας από επιτροπή προσλήψεων που αποτελείτο από το διευθύνοντα σύμβουλο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τον Μάρτιο του 2008, ήταν παράνομη.

Συγκεκριμένα, η έκθεση ελέγχου της αρμόδιας επιθεωρητού- ελεγκτού, αποφαίνεται ότι ο κατόπιν προφορικής συνέντευξης επιλεχθείς από την επιτροπή υποψήφιος δεν είχε τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα για την κάλυψη της θέσης.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, αμέσως μόλις έλαβε γνώση της έκθεσης:
1. Έδωσε εντολή στο ΔΣ της ΕΤΑ για την άμεση λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων για την αποκατάσταση της νομιμότητας.
2. Διαβίβασε την έκθεση ελέγχου στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών για την ποινική αξιολόγηση της υπόθεσης.
3. Ζήτησε από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης να προβεί σε έλεγχο της νομιμότητας όλων των προσλήψεων και συμβάσεων έργου και εργασίας που διενεργήθηκαν την τελευταία πενταετία στην ΕΤΑ ΑΕ.

Επισημαίνεται πως στην ΕΤΑ ΑΕ είναι ήδη σε εξέλιξη και οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος από το Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ενώ ο κ. Γερουλάνος θα δώσει εντολή στη νέα διοίκηση της ΕΤΑ για τη διενέργεια γενικού οικονομικού ελέγχου από ορκωτούς ελεγκτές.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024