Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠαρασκευάς Ιωάννης: Ανήσυχοι οι κάτοικοι μικρών νησιών από το ακτοπλοϊκό κενό
Ακτοπλοΐα

Παρασκευάς Ιωάννης: Ανήσυχοι οι κάτοικοι μικρών νησιών από το ακτοπλοϊκό κενό

Ερώτηση προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, κατέθεσε χτες ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ, κ. Παρασκευάς Ιωάννης, ενημερώνοντας τον για το αδιέξοδο των κατοίκων μικρών νησιών, όπου το […]

Ερώτηση προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, κατέθεσε χτες ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ, κ. Παρασκευάς Ιωάννης, ενημερώνοντας τον για το αδιέξοδο των κατοίκων μικρών νησιών, όπου το ακτοπλοϊκό<…>πρόβλημα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, θέτοντας υπό απειλή ακόμη και την επιβίωση τους.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Παρασκευάς: “Όλες οι Δημοτικές αρχές των μικρών νησιών και οι κάτοικοι βρίσκονται σε συνεχή αναστάτωση και αγωνία για το πώς θα καταφέρουν να επιβιώσουν. Ο Δήμος Σύμης καταφεύγει σε εξώδικες διαμαρτυρίες και προσβλέπει στη δικαστική εξουσία για τη λύση του προβλήματος της Ακτοπλοΐας. Στο Καστελόριζο ο Δήμος και οι ελάχιστες Υπηρεσίες του νησιού είναι κλειστές. Σας ενδιαφέρει η άποψη και η αγωνία των κατοίκων; Η Τήλος έχει μείνει στα αζήτητα και πληρώνει τις αμαρτίες δύο Υπουργών, τις δικές σας διότι «περί άλλων τυρβάζετε» και του κ. Παυλίδη λόγω ιδιαίτερης στοργής και αγάπης για το Δήμαρχο του Νησιού. Στους Λειψούς, αφού εξαντλήθηκε η υπομονή των κατοίκων και τα ήπια πολιτικά-κοινωνικά μέσα πίεσης για να φθάσει κάποιο καράβι στο Νησί αναγκάζονται να κλείσουν για τις Υπηρεσίες, να αποφασίσουν ότι δεν θα συμμετάσχουν στις επόμενες εκλογές και τέλος να σας διαμηνύσουν ότι «δεν πάει άλλο» η υπομονή και η κατανόηση για ερασιτεχνισμούς στη πολιτική, έχει εξαντληθεί”.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου ζήτησε ενημέρωση από τον κ. Κεφαλογιάννη σχετικά με την ημερομηνία δημοσίευσης του πολυσυζητημένου προγράμματος Ακτοπλοϊκών δρομολογίων για τη θερινή περίοδο, διερωτώμενος με ποιά κριτήρια οι τουριστικοί επιχειρηματίες θα προγραμματίσουν τις δουλειές τους.

Τα ερωτήματα που απεύθυνε στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, έχουν ως εξής:

  1. Πότε, κ. Υπουργέ θα σκύψετε με ενδιαφέρον στα προβλήματα των μικρών νησιών;
  2. Η σύνδεση των Νησιών με το Πειραιά είναι ο μόνος δρόμος τροφοδοσίας τους. Γιατί αποφασίσατε να τιμωρήσετε τα νησιά;
  3. Το καλοκαίρι έφθασε. Πότε θα γνωστοποιηθούν τα θερινά Ακτοπλοϊκά δρομολόγια; Ακόμα και η κυρία Πετραλιά διαμαρτύρεται.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024