Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαρεμβάσεις της FedHATTA για επίλυση πρακτικών προβλημάτων των τουριστικών γραφείων
Τουριστικά γραφεία

Παρεμβάσεις της FedHATTA για επίλυση πρακτικών προβλημάτων των τουριστικών γραφείων

Μέχρι στιγμής έχουν εξομαλυνθεί τα προβλήματα με την αγορά εισιτηρίων στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, τις αεροπορικές εταιρείες, ενώ έχει αρχίσει να δρομολογείται η διαδικασία για την αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό για την εξυπηρέτηση του τουρισμού.

Από την πρώτη στιγμή των δυσάρεστων εξελίξεων που προέκυψαν από τον περιορισμό κίνησης κεφαλαίων και την τραπεζική αργία, μέχρι σήμερα, η Ομοσπονδία FedHatta (Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων) τονίζει ότι αγωνίζεται για την επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων που έχουν προκύψει και επηρεάζουν το έργο των τουριστικών γραφείων και την εξυπηρέτηση του τουρισμού.

“Η Ομοσπονδία είναι σε ανοιχτή, καθημερινή επικοινωνία με όλους τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν προβλήματα και συμβάλλει στην επίλυση τους, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία και τους αρμοδίους κρατικούς φορείς”, επισημαίνεται.

Μέχρι στιγμής έχουν εξομαλυνθεί τα προβλήματα με την αγορά εισιτηρίων στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, τις αεροπορικές εταιρείες, ενώ έχει αρχίσει να δρομολογείται η διαδικασία για την αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό για την εξυπηρέτηση του τουρισμού.

Παραμένουν, όμως πρακτικά προβλήματα που επηρεάζουν τον κλάδο και προέρχονται από την έλλειψη ρευστότητας και τους περιορισμούς στις τραπεζικές συναλλαγές, με κίνδυνο να μην μπορέσουν τα τουριστικά γραφεία να είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους.

Η Ομοσπονδία έχει επισημάνει σε κάθε τόνο και σε κάθε αρμόδιο φορέα, το πρόβλημα που προκύπτει από τη διαδικασία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και δόσεων ρύθμισης του Τομέα Ασφάλισης Τουριστικών & Ναυτικών Πρακτόρων (ΤΑΝΤΠ), όπως επίσης και με την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ΙΚΑ Ξεναγών, δεδομένου ότι η Παρασκευή 31 Ιουλίου  είναι η τελευταία ημέρα εμπρόθεσμης πληρωμής.

Οι δύο παραπάνω ασφαλιστικοί φορείς δεν έχουν εκσυγχρονίσει τη διαδικασία πληρωμής (ηλεκτρονικά) με αποτέλεσμα οι υπόχρεοι/ τουριστικά γραφεία να μην έχουν άλλο τρόπο καταβολής των εισφορών και των δόσεων από ρυθμίσεις, εκτός από την καταβολή μετρητών με ταυτόχρονη υποβολή των ασφαλιστικών καταστάσεων αποκλειστικά στα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας.

Όπως έχει ήδη επισημανθεί στους αρμόδιους, είναι πρακτικά αδύνατον –ειδικά για όσους που δεν τηρούν τραπεζικό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα– να είναι συνεπείς και να τηρήσουν την προθεσμία με τον τρόπο καταβολής που είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμος και υπάρχει κίνδυνος να “χάσουν” τις προθεσμίες και να υποστούν πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής των εισφορών τους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024