Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαρέμβαση Ν. Τόσκα για το ηλεκτρονικό σύστημα θεώρησης visa ζητούν οι Λέσβιοι ξενοδόχοι
Περιφέρεια

Παρέμβαση Ν. Τόσκα για το ηλεκτρονικό σύστημα θεώρησης visa ζητούν οι Λέσβιοι ξενοδόχοι

Βελτίωση συνθηκών και χρόνου παραμονής και ελέγχου των εκ Τουρκίας επισκεπτών στις πύλες εισόδου των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ζητά με επιστολή της από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου.

Η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου απέστειλε επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, αντιδρώντας στις συχνές εκτός λειτουργίας / διακοπές του server του ηλεκτρονικού συστήματος θεώρησης visa σε Λέσβο, Χίο και Σάμο. Σε αυτήν ζητά, μεταξύ άλλων, αποκατάσταση του αξιόπιστου της λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος, αύξηση του στελεχιακού δυναμικού των θεωρήσεων.

Πιο αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει:

Κύριε υπουργέ,

Σε συνέχεια των απανωτών προβλημάτων των τελευταίων ημερών, από τη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος θεώρησης visa, με τις συχνές εκτός λειτουργίας / διακοπές του server του και στις τρεις Πύλες εισόδου Λέσβου, Χίου, Σάμου της περιφέρειάς μας, καθώς και της επιτεινόμενης κατάστασης από τις (συχνές / γνωστές) διακοπές της ηλεκτροδότησης – εκθέτοντας / δυσφημίζοντάς μας και όχι μόνο στους εκ Τουρκίας επισκέπτες, καθιστάμενοι κακοί Πρεσβευτές κακών πρεσβειών – επαπειλούμαστε να απολέσουμε και την τελευταία πηγή τουριστικών εσόδων / απασχόλησης, ύστερα απ΄ τις πρωτόγνωρες φετινές μειώσεις των charters και των κρουαζιερόπλοιων.

Ύστερα από τα προαναφερθέντα, παρακαλούμε να μεριμνήσετε για τα παρακάτω:

  • Αποκατάσταση του αξιόπιστου της λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος, με εναλλακτικό / εφεδρικό π.χ. server κ.λπ. και στην περίπτωση μη λειτουργίας του, ενεργοποίηση της χειρόγραφης διαδικασίας στο βαθμό που είναι συμβατή με τις υποχρεώσεις μας και την Κοινοτική Νομοθεσία.
  • Αύξηση του στελεχιακού δυναμικού ελέγχου / θεωρήσεων, που εκτιμούμε ότι δίνει την ψυχή του, με ποιοτικά αναβαθμισμένες ανωδομές / υποδομές κτιριακών εγκαταστάσεων (χωροταξικά / εργονομικά), εξοπλισμούς και λοιπά μέσα, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες kai χρόνοι παραμονής κι ελέγχου των επισκεπτών μας, στα Τελωνεία.
  • Εφοδιασμός με Η/Ζ και ει δυνατόν κaι εφεδρικό τούτου, στις περιπτώσεις διακοπής της ηλεκτροδότησης, ευχόμενοι να ισχύσει το ίδιο για νευραλγικές Δημόσιες Υπηρεσίες, π.χ. Δ.Ο.Υ. και Τράπεζες, με τις οποίες συναλλάσσονται οι επισκέπτες μας.
  • Ορισμό / σύσταση Πανελλαδικού (ή Περιφερειακού) Συντονιστικού Οργάνου / Γραμματείας, για την άμεση επίλυση ανάλογων έκτακτων προβλημάτων, αντί “πολλοί” να περιφέρονται σε πολλά υπουργεία / υπηρεσίες για την αντιμετώπισή τους.

Προσβλέποντας στην προσωπική σας παρέμβαση, παρακαλούμε για την ενημέρωσή μας, προκειμένου κι εμείς με τη σειρά μας, να ενημερώσουμε τα μέλη και τους συνεργάτες μας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024