Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΠαρουσιάσεις της Αθήνας σε επαγγελματίες της MICE αγοράς κατά τη φετινή IΜEX
MICE

Παρουσιάσεις της Αθήνας σε επαγγελματίες της MICE αγοράς κατά τη φετινή IΜEX

Ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε από την έκθεση IMEX στη Γερμανία ότι η Αθήνα, απέναντι στην 'απόλυτη καταιγίδα' διεθνούς αρνητικής δημοσιότητας που βίωσε το διάστημα 2010-2012, 'απάντησε' σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μία ολοκληρωμένη στρατηγική για τον τουρισμό.

“Η Αθήνα επιστρέφει δυναμικά στην παγκόσμια αγορά τουρισμού και συνεδρίων. Όχι απλά ως ένας προορισμός που ανακάμπτει σε μία περίοδο κρίσης, αλλά ως μία πόλη που διεκδικεί τη θέση που της αξίζει μεταξύ των σημαντικότερων οικουμενικών κέντρων προσέλκυσης διεθνών συναντήσεων για την προαγωγή και ανέλιξη των ιδεών, των επιστημών, του πολιτισμού.

Η Αθήνα δε σήκωσε τα χέρια, αλλά πρωταγωνιστεί ως τόπος διοργάνωσης φιλοξενώντας εμβληματικών εκδηλώσεων της διεθνούς κοινότητας, όπως η έκθεση Documenta που θα φιλοξενηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο του Κάσελ, το διεθνές forum για τη Δημοκρατία που διοργανώνουν οι New York Times“.

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης σε παρέμβασή του ενώπιον των κορυφαίων παραγόντων και επιχειρηματιών της διεθνούς συνεδριακής αγοράς, κυβερνητικών αξιωματούχων και εκπροσώπων προορισμών από 40 χώρες, στο Politicians Forum, που διοργανώθηκε την Τρίτη 19 Μαΐου, στο πλαίσιο της Έκθεσης IMEX 2015, στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Το θέμα του φετινού Politicians Forum ήταν “Πως μπορώ να προσελκύσω περισσότερα συνέδρια και διοργανώσεις στον προορισμό μου”.

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι η Αθήνα, απέναντι στην “απόλυτη καταιγίδα” διεθνούς αρνητικής δημοσιότητας που βίωσε το διάστημα 2010-2012, “απάντησε” σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μία ολοκληρωμένη στρατηγική για τον τουρισμό, αναγνωρίζοντας την ειδική βαρύτητά του για την τοπική οικονομία και κοινωνία, την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.

Όπως εξήγησε ο κ. Καμίνης η στρατηγική αυτή έχει άξονες, την ανάδειξη των μοναδικών χαρακτηριστικών του προορισμού (κουλτούρα-πολιτισμός, υποδομές, φυσικό περιβάλλον), στοχευμένες παρεμβάσεις προβολής και marketing, αναβάθμιση υπηρεσιών και υποδομών, καθώς και την κινητοποίηση των επαγγελματικών και παραγωγικών φορέων της πόλης.

Αποτελεί δε, όπως είπε, κεντρικό σκέλος του μεγάλου αναπτυξιακού προγράμματος του δήμου Αθηναίων για την πόλη και υλοποιείται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής και το Athens Convention & Visitors Bureau, σε διαρκή και στενή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τις εμπλεκόμενες επαγγελματικές ενώσεις.

Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας του ACVB και στις υπηρεσίες που προσφέρει σε κάθε ενδιαφερόμενο να οργανώσει μία εκδήλωση στην Αθήνα, ενώ υπογράμμισε, πως όλος ο ιστός της πόλης, από το πρόσωπο του ίδιου του Δημάρχου μέχρι του εργαζόμενους, “επιστρατεύεται” για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας.

Ως παραδείγματα αυτού του συντονισμού, ο κ. Καμίνης ανέφερε τη διεκδίκηση και απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση του TBEX 2014 της παγκόσμιας συνάντησης των ταξιδιωτικών bloggers, που έλαβε χώρα τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς και τη δημιουργία και εδραίωση στη διεθνή αγορά, του Travel Trade Athens, της ετήσιας επαγγελματικής εκδήλωσης για τον προορισμό της Αθήνας.
 
Το  Politicians Forum διοργανώνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο της IMEX και αποτελεί σημαντικό βήμα ανταλλαγής απόψεων και τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού, μεταξύ εκπροσώπων της αγοράς και κυβερνητικών στελεχών και αξιωματούχων τοπικών Αρχών, οι οποίοι προσκαλούνται προκειμένου να παρουσιάσουν τις θέσεις τους και τις βέλτιστες πρακτικές των περιοχών τους.

Σημειώνεται πως ο δήμαρχος Αθηναίων προσκλήθηκε στο φετινό forum κατόπιν πρωτοβουλίας του διεθνούς Ομίλου διοργάνωσης εκδηλώσεων και συνεδρίων TFI Group, με αφορμή την ενεργή συμμετοχή του στις διαδικασίες διεκδίκησης συνεδρίων, τα τελευταία χρόνια.  

To ACVB στην IMEX 2015
Ιδιαίτερα επιτυχημένη κρίνεται η συμμετοχή του Athens Convention & Visitors Bureau (ACVB) της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων στη φετινή IMEX.

Η φετινή παρουσία της Αθήνας ενισχύθηκε ιδιαίτερα από τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας του International Congress & Conventions Association (ICCA) βάσει των οποίων, η Αθήνα πέτυχε μία από τις πλέον εντυπωσιακές ανόδους στη διεθνή κατάταξη το 2014, μεταξύ των 30 κορυφαίων προορισμών, καταλαμβάνοντας την 27η θέση (έναντι της 47ης που είχε το 2013). To ACVB, συμμετείχε ως συνεκθέτης του ΕΟΤ στο ελληνικό περίπτερο και τα στελέχη του πραγματοποίησαν πάνω από 60 συναντήσεις με hosted buyers και ξένους επαγγελματίες, από σχεδόν όλες τις περιοχές του κόσμου.

Παράλληλα, τα στελέχη του ACVB, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ έκαναν 15 παρουσιάσεις του προορισμού σε ισάριθμα γκρουπ επαγγελματιών επισκεπτών, στο ελληνικό περίπτερο.

Από τις συναντήσεις αυτές επιβεβαιώθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον για την Αθήνα, ως προορισμού διοργάνωσης συνεδρίων, εταιρικών εκδηλώσεων και ταξιδιών κινήτρων. Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι το ενδιαφέρον αυτό δεν μπορεί να αξιοποιηθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό, καθώς αρκετοί οργανωτές τηρούν στάση αναμονής, λόγω των εξελίξεων που σχετίζονται με τις διαπραγματεύσεις της χώρας με τους Θεσμούς αλλά και τις πληροφορίες για πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις στον τομέα του τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024