Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαρουσίαση έκδοσης του πλήρους Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών

Παρουσίαση έκδοσης του πλήρους Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Την έναρξη ημερίδας για την Οδική Ασφάλεια, που πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», υπό την αιγίδα του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, κήρυξε […]

Την έναρξη ημερίδας για την Οδική Ασφάλεια, που πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», υπό την αιγίδα του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, κήρυξε χτες<...>το πρωί ο αρμόδιος υπουργός, κ. Μιχάλης Λιάπης.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, ο κ. Λιάπης παρουσίασε μια νέα ενημερωτική δράση του ΥΜΕ: Την έκδοση του πλήρους Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σε εκατό χιλιάδες αντίτυπα, που περιλαμβάνει, για πρώτη φορά σε ένα έντυπο, όλες τις τροποποιήσεις που έχουν κατά καιρούς γίνει, καθώς και τη νέα απόφαση για το «point system».

«Με αυτό το έντυπο ο πολίτης μπορεί να έχει μία πλήρη, επίσημη ενημέρωση, χωρίς κενά και αμφιβολίες για το τι ισχύει. Διότι δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε τους πολίτες, αλλά να τους ενημερώσουμε. Να τους ευαισθητοποιήσουμε για την οδική ασφάλεια. Γι` αυτό και στηρίζουμε πάντα κάθε προσπάθεια για την ανάδειξη αυτού του σημαντικού ζητήματος. Ενός θέματος το οποίο επίμονα προσπαθούμε να το θέτουμε ως βασικό στην κοινωνική ατζέντα» τόνισε ο υπουργός.

Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών επεσήμανε επίσης ότι «η πολιτική για την οδική ασφάλεια υλοποιείται στο πλαίσιο του Πενταετούς Στρατηγικού Σχεδίου που περιλαμβάνει το σύνολο των δράσεων που απαιτούνται για τη μείωση των οδικών ατυχημάτων. Οι παρεμβάσεις του ΥΜΕ επικεντρώνονται στον άνθρωπο, πάνω στον οποίο επενδύουμε για την αναστροφή του κλίματος. Το δίπτυχο «εκπαίδευση – ενημέρωση» αποτελεί για μας ένα βασικό πόλο δράσεων και ενεργειών. Πιστεύουμε ότι για την επίτευξη μίας πραγματικής βελτίωσης, που δε θα είναι προσωρινή αλλά θα έχει διάρκεια, χρειάζεται εκπαίδευση, ενημέρωση και αλλαγή νοοτροπίας των οδηγών, των επιβατών και των πεζών. Και γι` αυτό απαιτείται συνεργασία σε εθνικό επίπεδο από όλους τους φορείς».

Στη συνέχεια ο υπουργός ξεναγήθηκε στον προσομοιωτή οδήγησης του Ελληνικού Ινστιτούτου Μεταφορών. Ο προσομοιωτής αναπαριστά συνθήκες οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ (επιδεικνύεται η μείωση του οπτικού πεδίου των οδηγών και η αύξηση των χρόνων αντίδρασης τους όταν έχουν ΅πιείΆ).

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024