Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΠαρουσίαση επενδυτικών ευκαιριών στον ελληνικό τουρισμό σε Βερολίνο, Βαρκελώνη και Λονδίνο
Υπουργείο Τουρισμού

Παρουσίαση επενδυτικών ευκαιριών στον ελληνικό τουρισμό σε Βερολίνο, Βαρκελώνη και Λονδίνο

Τη στρατηγική εξωστρέφειας και τις επενδυτικές ευκαιρίες στον ελληνικό τουρισμό παρουσίασε ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας στην Ευρώπη.

Τις ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος έχει διαρκή ανοδική πορεία την τελευταία τετραετία και έχει ενισχύσει σημαντικά την εξωστρέφειά του, παρουσίασε ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας σε συναντήσεις που είχε με κορυφαίους τουριστικούς παράγοντες στην Ευρώπη, με θέμα τις επενδύσεις.

O κ. Τζιάλλας συμμετείχε στο συνέδριο του Economist “Southeast Europe-Germany Business Investment Summit – Reassessing Europe’s priorities”, που συγκέντρωσε παράγοντες από τη παγκόσμια  τουριστική βιομηχανία και υψηλόβαθμους φορείς και εκπροσώπους του χρηματοπιστωτικού τομέα και της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο. Μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στον τουρισμό και τις επενδυτικές ευκαιρίες που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα, τονίζοντας την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Επίσης, συμμετείχε στην “IBTM World” στη Βαρκελώνη, την κορυφαία έκθεση για τον συνεδριακό τουρισμό, όπου ο ΕΟΤ είχε περίπτερο. Πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με εταιρείες του κλάδου οι οποίες ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα. Μάλιστα, ο κ. Τζιάλλας ανέφερε ότι οι υψηλές επιδόσεις στον τομέα του τουρισμού, έχουν καταστήσει την Ελλάδα ιδιαίτερα ελκυστική για νέα τουριστικά σχέδια και νέες επενδυτικές κινήσεις, και ήδη έχει κινητοποιηθεί το ενδιαφέρον διεθνών ομίλων να δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας.

Τέλος, εκπροσώπησε το Υπουργείο Τουρισμού σε ημερίδα για τον τουρισμό υγείας, που πραγματοποιήθηκε στο London School of Economics στο Λονδίνο, με την υποστήριξη του ΕΟΤ. Αναφέρθηκε στις δυνατότητες ανάδειξης του τουρισμού σε κορυφαία προτεραιότητα των προγραμμάτων ΕΣΠΑ που χρηματοδοτεί η ΕΕ στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027. Τόνισε ότι η  Ελλάδα στηρίζει την προοπτική συνεργασίας των χωρών του Νότου, ώστε από κοινού να διεκδικήσουν επιπλέον κονδύλια για την χρηματοδότηση του κλάδου. Και όσον αφορά τον τουρισμό υγείας, επισήμανε ότι το Υπουργείο Τουρισμού ήδη συνεργάζεται με χώρες του Νότου στο πλαίσιο διακρατικών προγραμμάτων INTERREG, αναφέροντας χαρακτηριστικά το έργο που ήδη “τρέχει” με εταίρους περιφέρειες και επιμελητήρια της Ιταλίας για την προώθηση του ιατρικού τουρισμού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024