Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΠαρουσίαση νέου portal Αγροτουρισμού – Τουρισμού Υπαίθρου

Παρουσίαση νέου portal Αγροτουρισμού – Τουρισμού Υπαίθρου

“Πρώτο, αλλά καθοριστικής σημασίας, βήμα για την προβολή και ανάπτυξη του Τουρισμού Υπαίθρου στη διεθνή ηλεκτρονική κοινότητα” χαρακτήρισε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά τη λειτουργία της πρώτης ελληνικής “Πύλης” στο διαδίκτυο για τον τουρισμό υπαίθρου

“Πρώτο, αλλά καθοριστικής σημασίας, βήμα για την προβολή και ανάπτυξη του Τουρισμού Υπαίθρου στη διεθνή ηλεκτρονική κοινότητα” χαρακτήρισε η υπουργός<...>Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά τη λειτουργία της πρώτης ελληνικής “Πύλης” στο διαδίκτυο για τον τουρισμό υπαίθρου, που παρουσιάστηκε χτες από την Αγροτουριστική Α.Ε.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Αγροτουριστική Α.Ε., κυρία Μπριγκίττα Παπασταύρου, η ολοκληρωμένη αυτή ηλεκτρονική “Πύλη” δημιουργήθηκε με σκοπό:

  • να προσελκύσει υψηλού επιπέδου τουρίστες – Έλληνες και ξένους,
  • να αναδείξει την ιδιαίτερη φυσιογνωμία, τις φυσικές ομορφιές και τη ζωντανή παράδοση των διαφόρων περιοχών της Ελλάδας,

  • να προβάλλει τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, καθώς και

  • να υποστηρίξει όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν στον δυναμικά αναπτυσσόμενο αυτόν τομέα υπηρεσιών.


Για την προώθηση του πολλαπλού αυτού στόχου, η “Πύλη” περιλαμβάνει 3 ξεχωριστά sites:
  • Το επενδυτικό site (www.ruralinvest.gr), το οποίο αποτελεί έναν εφαρμοσμένο οδηγό επενδύσεων στο χώρο της υπαίθρου και περιλαμβάνει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για ένα μελλοντικό επενδυτή. Για πρώτη φορά, σε συνεργασία με τη ΜΟΔ Α.Ε., όλες οι σχετικές με τον τουρισμό υπαίθρου προκηρύξεις, από όλα τα επιχειρησιακά προγράμματα, βρίσκονται συγκεντρωμένες σε ένα δικτυακό τόπο.

  • Το ταξιδιωτικό site (www.agrotravel.gr), το οποίο περιέχει πάνω από 800 αγροτουριστικά καταλύματα, παραδοσιακούς ξενώνες, επισκέψιμα αγροκτήματα, επιχειρήσεις παραδοσιακής εστίασης, εργαστήρια τυποποίησης αγροτικών προϊόντων και πρατήρια τοπικής παραγωγής, δυνατότητες δραστηριοτήτων και ψυχαγωγίας, συνδυασμένα με χάρτες και χρήσιμες πληροφορίες για την κάθε περιοχή.

  • Το εταιρικό site (www.agrotour.gr), το οποίο παρουσιάζει τις δραστηριότητες της εταιρίας μας, τις μελέτες που αναλαμβάνει, τις πρωτοβουλίες που προωθεί, τις επενδύσεις που διαχειρίζεται.


“Στόχος μας” ανέφερε η κα Παπασταύρου, “είναι η προσέλκυση σύγχρονων επενδύσεων για τη δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων, που θα προσδώσουν συνολική αναπτυξιακή ώθηση στην ελληνική Περιφέρεια, αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της μέσα από τη φύση τον πολιτισμό και την παράδοση”.

Ιδανική επιλογή για συνδυασμό των τοπικών ιδιαιτεροτήτων, αυτού που λέμε το τοπικό `χρώμα`, όπως αυτό διαμορφώνεται από τον πολιτισμό, τους ανθρώπους του τόπου, τη φύση και τα τοπικά προϊόντα, με τις υποδομές, δηλαδή τα καταλύματα και την πρόσβαση, καθώς και με τις δραστηριότητες αναψυχής που αναπτύσσονται και προσφέρονται στους επισκέπτες είναι ο Αγροτουρισμός” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κα Πετραλιά στην ομιλία της. Παράλληλα, συμπλήρωσε “είναι όμως και μία εξαιρετικά `ευαίσθητη` και σύνθετη δραστηριότητα, που απαιτεί μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα στην υλοποίησή της, ακριβώς επειδή η πεμπτουσία της είναι ο ανθρώπινος παράγοντας, η πολιτισμική παράδοση και η ύπαιθρος”.

Τέλος, όπως ανακοίνωσε η κα Πετραλιά σύντομα αναμένεται στη Βουλή η κατάθεση του νομοσχεδίου για τον Οργανισμό Ελληνικού Τουρισμού Υπαίθρου – Αγροτουρισμού, ο οποίος θα είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και θα αναλάβει να επαναπροσδιορίσει το περιεχόμενο των δράσεων για τον `Τουρισμό Υπαίθρου` – και των λοιπών ήπιων μορφών τουρισμού που εντάσσονται σ` αυτή την κατηγορία.

Ειδικότερα, ο Οργανισμός Ελληνικού Τουρισμού Υπαίθρου – Αγροτουρισμού:


  • Θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί προγράμματα προβολής των ήπιων εναλλακτικών μορφών τουρισμού της υπαίθρου της χώρας στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

  • Θα προτείνει δράσεις για την προώθηση του τουρισμού της υπαίθρου σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και θα συνεργάζεται μαζί τους για την υλοποίησή τους.

  • Θα συνεργάζεται με τις οργανώσεις των τουριστικών επιχειρήσεων, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους Οργανισμούς του Δημοσίου για την επεξεργασία, σχεδίαση και εφαρμογή προγραμμάτων διαφημιστικής προβολής σύγχρονων μορφών τουρισμού της υπαίθρου και αγροτουριστικών προορισμών της χώρας.

  • Θα εκπονεί και θα εισηγείται τις προδιαγραφές των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις μορφές τουρισμού. Θα τις πιστοποιεί και θα ασκεί τον έλεγχο για την τήρηση των προδιαγραφών.

  • Θα στηρίζει τις προσπάθειες ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του αγροτουρισμού και των λοιπών εναλλακτικών μορφών τουρισμού της υπαίθρου.

  • Θα μελετά, θα εισηγείται και θα εκτελεί έργα ολοκληρωμένης αγροτουριστικής ανάπτυξης και υποδομής τα οποία χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους ή πόρους της Ε.Ε. με ή χωρίς συνεργασία άλλων φορέων.
  • Θα παρέχει πληροφόρηση, επιμόρφωση και συμβουλευτική στήριξη στους παράγοντες της τουριστικής αγοράς, τους επενδυτές και τους εργαζόμενους στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού της υπαίθρου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024