Τελευταία νέα
HomeΤεχνολογίαInternet και MobileΠαρουσίαση της Expedia στην Αθήνα κατόπιν συνεργασίας με την ΠΟΞ
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων

Παρουσίαση της Expedia στην Αθήνα κατόπιν συνεργασίας με την ΠΟΞ

Με μεγάλη επιτυχία και σημαντική συμμετοχή ξενοδόχων, διευθυντικών στελεχών ξενοδοχείων και επιχειρηματιών από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής πραγματοποιήθηκε προχτές σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η πρώτη της σειράς ενημερωτικών […]

Με μεγάλη επιτυχία και σημαντική συμμετοχή ξενοδόχων, διευθυντικών στελεχών ξενοδοχείων και επιχειρηματιών από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής πραγματοποιήθηκε προχτές σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η πρώτη της σειράς ενημερωτικών ημερίδων<...>που έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και του κορυφαίου παγκοσμίως ομίλου τουριστικών ηλεκτρονικών πωλήσεων και κρατήσεων Expedia.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας των Αθηνών, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, ο κ. Diego J. Lofeudo, Περιφερειακός Διευθυντής της Expedia και συνεργάτες του παρουσίασαν τα βασικά μεγέθη και τις συνθήκες λειτουργίας της διεθνούς τουριστικής αγοράς ηλεκτρονικών πωλήσεων και κρατήσεων, την εξέλιξή της στην Ελλάδα καθώς και τη θέση, τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας του ομίλου Expedia και των θυγατρικών του εταιριών και sites. Ο περιφερειακός διευθυντής της Expedia ανέλυσε επίσης ενδελεχώς τα πλεονεκτήματα που προσφέρει και τα οφέλη που μπορεί να έχει για ένα ξενοδοχείο η ένταξή του σε ένα ηλεκτρονικό δίκτυο διανομής διεθνούς εμβελείας και υψηλής αξιοπιστίας, ειδικά όταν πρόκειται για μικρομεσαία επιχείρηση.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε το επιτελείο της Expedia, στο 12μηνο Νοεμβρίου 2005 – Νοεμβρίου 2006, ο τζίρος ηλεκτρονικών κρατήσεων που υπήρχαν για τη χώρα μας έφθασε τα 15,3 εκατ. δολάρια, ποσό σχεδόν διπλάσιο σε σύγκριση με το αντίστοιχο προηγούμενο 12μηνο. Σημειώνεται ότι το 2002, ο όγκος των ηλεκτρονικών κρατήσεων για την Ελλάδα έφθανε μόλις στα 588.000 δολάρια.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το στοιχείο ότι το 50% των πελατών της Expedia κάνουν την κράτηση τους σε κάποιο ξενοδοχείο της Αθήνας από 1 έως και 3 μήνες νωρίτερα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για κρατήσεις σε ξενοδοχεία των νησιών χαρακτηρίζει το 60%. Επίσης, ανά ημέρα το μέσο κόστος δωματίου, που προτιμούν για τη διαμονή τους στην Ελλάδα οι πελάτες της expedia, ανέρχεται στα 125 δολάρια. Όσον αφορά στη συνέχεια της εκτιμήσεις της Expedia για την Ελλάδα, για την επόμενη χρονιά αναμένεται αύξηση, της τάξης του 35%, στις κρατήσεις, ποσοστό που μεταφράζεται σε 20 εκατ. δολάρια και 195.000 διανυκτερεύσεις.

Σχετικά με τη θέση της Expedia στην παγκόσμια τουριστική αγορά, ο όμιλος δέχεται περίπου 75 εκατ. επισκέψεις στα sites του κάθε μήνα, ενώ υπολογίζεται ότι καθημερινά και μόνο στην Expedia, πραγματοποιούνται από ενδιαφερόμενους περίπου 14 εκατ. αναζητήσεις ξενοδοχείων παγκοσμίως. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες στην ημερίδα υπέβαλαν ερωτήσεις στον κ. Lofuedo, εξέφρασαν απορίες και ζήτησαν πρόσθετες πληροφορίες για θέματα που τους απασχολούσαν.

Σημειώνεται ότι η σύναψη της σχετικής συμφωνίας μεταξύ της ΠΟΞ και της Expedia, έγινε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας, υποστηρίζεται από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και αποσκοπεί στην πληρέστερη ενημέρωση και κατάρτιση των ξενοδόχων επί των νέων τάσεων της διεθνούς τουριστικής αγοράς, καθώς και για το πως μπορούν οι σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα μίας ξενοδοχειακής επιχείρησης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/09/2022
23/09/2022
22/09/2022
21/09/2022
20/09/2022
19/09/2022