Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΠαρουσίαση των κρητικών κρασιών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Οινικός τουρισμός

Παρουσίαση των κρητικών κρασιών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Κατόπιν πρωτοβουλίας τΟΥ Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Σπ. Δανέλλη, που υποστηρίχθηκε από το γραφείο του ΕΟΤ στις Βρυξέλλες, οι οινοπαραγωγοί του Δικτύου Οινοπαραγωγών Κρήτης παρουσίασαν τα κρασιά τους σε εμπόρους, αντιπροσώπους οινοποιών και δημοσιογράφους από τις Βρυξέλλες.

Με μία ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάστηκαν το έργο και τα κρασιά του Δικτύου Οινοπαραγωγών Κρήτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη των μελών του Δικτύου στις Βρυξέλλες, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Σπύρου Δανέλλη.

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους της εκδήλωσης, ο κ. Δανέλλης μίλησε για την σημασία που έχει το παράδειγμα του Δικτύου Οινοπαραγωγών Κρήτης τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη του σήμερα, καθώς το Δίκτυο με τη δράση του στέλνει δυναμικά εντός και εκτός συνόρων το μήνυμα της ανάπτυξης, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης.

Ο πρόεδρος του Δικτύου κ. Ν. Μηλιαράκης παρουσίασε την ιστορία, το έργο και τη φιλοσοφία του Δικτύου Οινοπαραγωγών Κρήτης, δίνοντας παράλληλα στους παρευρισκόμενους χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις τοπικές ποικιλίες και την τοπική παραγωγή.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Ελληνίδα Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κα Μ. Δαμανάκη, η οποία τόνισε την ιδιαίτερη βαρύτητα που έχουν τέτοιες πρωτοβουλίες στη σημερινή συγκυρία, καθώς αναδεικνύουν την εικόνα μιας άλλης, θετικής Ελλάδας, που είναι υπαρκτή, που δημιουργεί και  αναπτύσσεται, παρά τις δυσκολίες.

Το πολυπληθές κοινό της εκδήλωσης, που απαρτιζόταν από Ευρωβουλευτές όλων των χωρών-μελών και των πολιτικών ομάδων, στελέχη των κοινοτικών οργάνων και μέλη της ελληνικής κοινότητας, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει βίντεο που αναδεικνύει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των κρασιών και του νησιού, να συνομιλήσει με τους οινοπαραγωγούς του Δικτύου, να γευτεί τα κρασιά τους, να ενημερωθεί για τις κρητικές ποικιλίες.

Της εκδήλωσης προηγήθηκε συνάντηση του Δικτύου Οινοπαραγωγών Κρήτης με τον κ. Στέργιο Τατάγια, στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG AGRI), η οποία πραγματοποιήθηκε στους χώρους της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας, στις Βρυξέλλες. Στο πλαίσιο της συνάντησης, τα μέλη του Δικτύου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις βασικές αρχές που προβλέπεται να διέπουν τη νέα Κοινή Οργάνωση Αγοράς Οίνου. Παράλληλα, ο κ. Τατάγιας παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το σημαντικό ζήτημα της παράτασης της απαγόρευσης των νέων φυτεύσεων πέραν του 2015, ενώ αναφέρθηκε και σε γενικότερα ζητήματα του αμπελοοινικού τομέα, με έμφαση στην ελληνική πραγματικότητα. Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε, τους προσεχείς μήνες η χώρα θα κληθεί να λάβει σημαντικές αποφάσεις, που θα αφορούν τόσο στη χρηματοδότηση όσο και στην οργάνωση του αμπελοοινικού τομέα και στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να εξασφαλιστεί η στήριξη του τομέα στη βάση τριών κατευθύνσεων: της αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών, της επέκτασης των επενδύσεων από πλευράς οινοπαραγωγών και της προώθησης των ελληνικών οίνων.

Τέλος, τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Δανέλλη που υποστηρίχθηκε από το γραφείο του ΕΟΤ στις Βρυξέλλες, οι οινοπαραγωγοί του Δικτύου παρουσίασαν τα κρασιά τους σε εμπόρους, αντιπροσώπους οινοποιών και δημοσιογράφους από τις Βρυξέλλες. Η εκδήλωση παρουσίασης και γευσιγνωσίας των κρασιών πραγματοποιήθηκε στο ελληνικό εστιατόριο “Στροφιλιά” και είχε μεγάλη ανταπόκριση από πλευράς παραγόντων της βελγικής αγοράς, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προϊόντα του Δικτύου, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στους οινοπαραγωγούς για εμπορική συνεργασία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/12/2022
01/12/2022
30/11/2022
29/11/2022
28/11/2022