Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαρουσίαση του 'Skyros Project' στο 7ο Συνέδριο για τη Βελτίωση και Διαχείριση & Βελτίωση των Παράκτιων Ζωνών
Λιμένες

Παρουσίαση του 'Skyros Project' στο 7ο Συνέδριο για τη Βελτίωση και Διαχείριση & Βελτίωση των Παράκτιων Ζωνών

Αντικείμενο του συνεδρίου ηταν η παρουσίαση των νεότερων εξελίξεων στο χώρο των επιστημών και των τεχνολογιών που σχετίζονται με τις παράκτιες ζώνες στην Ελλάδα και την Κύπρο, την έρευνα, τον σχεδιασμό, την προστασία, την μελέτη, την κατασκευή και την διαχείριση των παράκτιων έργων, καθώς επίσης και την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στις παράκτιες ζώνες.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 7ο Συνέδριο για τη Βελτίωση και Διαχείριση & Βελτίωση των Παράκτιων Ζωνών το οποίο φιλοξενήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου από 20 έως 22 Νοεμβρίου.

Στο συνέδριο απηύθυναν χαιρετισμό ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γ. Τζιάλας, ο πρόεδρος της Διαρκούς Μορφωτικής Επιτροπής της Βουλής βουλευτής Σάμου, βουλευτής κ. Δ. Σεβαστάκης, ο τ. πρύτανης ΕΜΠ και τ. πρόεδρος της ΡΑΛ και πρόεδρος του συνεδρίου κ. K. Μουτζούρης, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και τ. πρύτανης ΕΜΠ, ο κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ κ. Δ. Κουτσογιάννης, κ.ά.

Αντικείμενο του συνεδρίου ηταν η παρουσίαση των νεότερων εξελίξεων στο χώρο των επιστημών και των τεχνολογιών που σχετίζονται με τις παράκτιες ζώνες στην Ελλάδα και την Κύπρο, την έρευνα, τον σχεδιασμό, την προστασία, την μελέτη, την κατασκευή και την διαχείριση των παράκτιων έργων, καθώς επίσης και την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στις παράκτιες ζώνες. Στόχος του συνεδρίου ηταν η ενημέρωση, η ανταλλαγή απόψεων και η προώθηση της τεχνογνωσίας στον ευαίσθητο χώρο της παράκτιας ζώνης. Η επιστημονική εκδήλωση απευθύνονταν στους ερευνητές, μελετητές, κατασκευαστές, ΑΕΙ, δημόσιους φορείς, ΟΤΑ, Λιμενικά Ταμεία, περιβαλλοντικές οργανώσεις και υπηρεσίες που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τις παράκτιες ζώνες

Στο συνέδριο παρέστησαν και παρουσίασαν εργασίες, υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Υπουργείου Τουρισμού, καθηγητές πανεπιστημίων, στελέχη της ναυτιλιακής κοινότητας, ενώ τις εργασίες παρακολούθησαν πλήθος φοιτητών πανεπιστημίων.

Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της ΛΕΣ κ. Κ. Αντωνόπουλο, οποίος παρουσίασε την εργασία με τίτλο “Καινοτομα προϊόντα για συλλογή πληροφοριών: Αποτελεσματικότητα και ασφάλεια στο λιμάνι της Λιναριάς Σκύρου” και απέσπασε καθολικά ευμενή σχόλια. Μεγάλη τιμή αποτέλεσε για το Λιμενικό Ταμείο και το “Skyros project” η διάθεση μιας ειδικής συνεδρίας υπό τον τίτλο “Πράσινες τεχνολογίες πλήροφορικής και επικοιννιών στην αξιοποίηση της παράκτιας ζώνης”, κατά τη διάρκεια της οποίας η κα Κ. Σκαναβή, καθηγήτρια του τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ο κ. Αντωνόπουλος, πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου προέδρευσαν της συνεδρίας.

Την τελευταία ημέρα του συνεδρίου διενεργήθηκε ειδική συνεδρία κατά την οποία παρουσιάστηκαν τα στοιχεία και τα συμπεράσματα δύο μήνες μετά την ρύπανση του Σαρωνικού κόλπου και του παραλιακού μετώπου από τη βύθιση του δεξαμενοπλοίου “Αγία Ζώνη ΙΙ” υπό τον τίτλο “Οι νοτιες ακτές της Αττικής δύο μήνες μετά τη βύθιση του ‘Αγία Ζώνη ΙΙ'”. Σε αυτή τη συνεδρία παρέστησαν και ανέπτυξαν τις θέσεις τους οι δήμαρχοι Γλυφάδας κ. Γιώργος Παπανικολάου, Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Σαλαμίνας κα Ισιδώρα Νάννου Παπαθανασίου και Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύσης Χατζηδάκης, ενώ χαιρέτισε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ κ. Γιάννης Πλακιωτάκης. Παράλληλα παρουσιάστηκαν έρευνες του ΕΛΚΕΘΕ οι οποίες επικεντρώνονταν στις μετρήσεις ρύπανσης των ακτών του πυθμένα και του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την δεξίωση που παρατέθηκε στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας, με την παρουσίαση ενός βίντεο, το οποίο επιμελήθηκε η ομάδα του “Skyros Project” σχετικό με τις προσφυγικές ροές στις παράκτιες περιοχές των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Ακολούθησε ομιλία της διευθύντριας του εργαστηρίου περιβαλλοντικής επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθηγήτριας κας Σκαναβή. Ο τ. πρύτανης επεσήμανε την πίεση που ασκήθηκε στην παράκτια ζώνη, όχι από ανθρώπινες παρεμβάσεις η φυσικές δυνάμεις αλλά από την αποβίβαση ανθρώπων στην προσπάθεια τους να αρχίσουν μια νέα ζωή εκδιωγμένοι από τις εστίες τους τους λόγω των πολεμικών συρράξεων.

Ακολούθησε βράβευση των δημάρχων Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλου, Χίου κ. Μανώλη Βουρνούς και Λέσβου κ. Σπύρου Γαληνού από τον πρόεδρο του συνεδρίου π. πρύτανη κ. Κ. Μουτζούρη. Τα βραβεία απενεμήθησαν επ ονόματι των κατοίκων των ακριτικών νησιών για την παραδειγματική ανθρωπιστική συμπεριφορά τους στην υποδοχή και περίθαλψη των προσφύγων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024