Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαρουσίαση του πιλοτικού προγράμματος `έξυπνες στάσεις` του ΗΛΠΑΠ

Παρουσίαση του πιλοτικού προγράμματος `έξυπνες στάσεις` του ΗΛΠΑΠ

Παρουσίαση του πιλοτικού προγράμματος ‘έξυπνες στάσεις’ του ΗΛΠΑΠ, μέσω του οποίου παρέχονται στον επιβάτη, με τη βοήθεια της τηλεματικής, χρήσιμες πληροφορίεςγια τους χρόνους προσέγγισης των οχημάτων, ενημερωτικά μηνύματα από το […]

Παρουσίαση του πιλοτικού προγράμματος ‘έξυπνες στάσεις’ του ΗΛΠΑΠ, μέσω του οποίου παρέχονται στον επιβάτη, με τη βοήθεια της τηλεματικής, χρήσιμες πληροφορίες<...>για τους χρόνους προσέγγισης των οχημάτων, ενημερωτικά μηνύματα από το Κέντρο Διαχείρισης Οχημάτων, κτλ., πραγματοποίησε χτες ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης.

«Οι έξυπνες στάσεις του ΗΛΠΑΠ είναι ένα ακόμη βήμα για την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό. Αποτελούν ουσιαστικά τον προπομπό του μεγάλου έργου τηλεματικής του ΟΑΣΑ. Ενός έργου 26 εκατομμυρίων ευρώ, που βρίσκεται στο στάδιο κατάθεσης προσφορών, έως τις 11 Οκτωβρίου. Το νέο σύστημα θα περιλαμβάνει την απεικόνιση λεωφορείων και τρόλεϊ σε ψηφιακό χάρτη σε πραγματικό χρόνο, αυτόματη ενημέρωση για την ακρίβεια των δρομολογίων, δυνατότητα φωνητικής ενημέρωσης των οδηγών και επιβατών κ.α. Ουσιαστικά χρησιμοποιώντας τις δορυφορικές τεχνολογίες και τα τελευταία συστήματα επικοινωνιών θα κάνουμε αποτελεσματικότερη διαχείριση του στόλου των οχημάτων μας και θα παρέχουμε σύγχρονες υπηρεσίες στον επιβάτη» δήλωσε σχετικά ο υπουργός.

Στη συνέχεια ο υπουργός Μεταφορών τη νέα κυκλική γραμμή της ΕΘΕΛ «245- Πολυτεχνειούπολη – Νέος Κόσμος», τονίζοντας στην ομιλία του πως το υπουργείο «συνεχίζει την εφαρμογή του Νέου Συγκοινωνιακού Χάρτη της Αθήνας, προσθέτοντας νέες συγκοινωνιακές συνδέσεις και καλύπτοντας ολοένα και περισσότερο τις ανάγκες των επιβατών». Αναφερόμενος ειδικότερα στη νέα γραμμή, σημείωσε ότι «προσφέρει περιφερειακή εξυπηρέτηση συνδέοντας το Συγκοινωνιακό Κόμβο του Νέου Κόσμου, τους σταθμούς του Τραμ και του Μετρό, με το Παγκράτι, την Πανεπιστημιούπολη, κεντρικά Νοσοκομεία και την Πολυτεχνειούπολη. Η δημιουργία της ήταν αίτημα πολλών φοιτητών, προκειμένου να μην χρειάζεται να πηγαίνουν στα πανεπιστήμια τους περνώντας υποχρεωτικά από το κέντρο».

Επισκεπτόμενος έπειτα το σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου – Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, οι αστικές μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα είναι δωρεάν ( μεσάνυχτα Πέμπτης έως μεσάνυχτα Παρασκευής).

«Η χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς είναι στάση ζωής. Είναι αλλαγή νοοτροπίας, είναι πολιτισμός. Είναι βελτίωση της καθημερινότητάς μας, αφού και το κυκλοφοριακό ανακουφίζουμε, αλλά και τις γρήγορες μετακινήσεις μας εξυπηρετούμε καλύτερα. Η ημέρα «Πόλη χωρίς αυτοκίνητο» δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να εξακριβώσουμε την υψηλή ποιότητά τους, αλλά και τη συνέπεια των δρομολογίων. Γι’ αυτό και εμείς, για να δώσουμε ένα επιπλέον κίνητρο στους πολίτες, θα έχουμε δωρεάν μετακινήσεις σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όλη την Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» δήλωσε σχετικά ο κ. Λιάπης.

Σημειώνεται τέλος ότι με αφορμή τον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης», το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών θέτει επίσης υπό την αιγίδα του το πρόγραμμα «Οικολογική Μετακίνηση, Συνεισφορά στο Περιβάλλον». Ομάδες μαθητών απ΄ όλη τη χώρα, θα ερευνήσουν σε τοπικό επίπεδο τα περιβαλλοντικά προβλήματα που προέρχονται από την αλόγιστη χρήση των αυτοκινήτων και τα οφέλη της υιοθέτησης φιλικών προς το περιβάλλον τρόπων μετακίνησης. Μέσα από την εργασία τους θα μελετήσουν και θα προτείνουν λύσεις για την περιοχή τους, τις οποίες θα παρουσιάσουν σε ειδικές εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα, το οποίο διοργανώνεται από την Αστική Εταιρία μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα «Ecocity», θα ολοκληρωθεί το Μάιο του 2007 με την Τελετή Βράβευσης στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024