Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαρουσιάστηκε χτες η νεοσυσταθείσα Αναπτυξιακή Σύμπραξη Allways Tourism

Παρουσιάστηκε χτες η νεοσυσταθείσα Αναπτυξιακή Σύμπραξη Allways Tourism

Σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χτες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσιάστηκε η νεοσυσταθείσα Αναπτυξιακή Σύμπραξη Allways Tourism,η οποία συστάθηκε, με σκοπό να υλοποιήσει το πρόγραμμα Allways Tourism, στα πλαίσια […]

Σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χτες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσιάστηκε η νεοσυσταθείσα Αναπτυξιακή Σύμπραξη Allways Tourism,<...>η οποία συστάθηκε, με σκοπό να υλοποιήσει το πρόγραμμα Allways Tourism, στα πλαίσια της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Equal. Το έργο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και στοχεύει στην `Προώθηση της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης στον κλάδο των τουριστικών γραφείων μέσω της προσαρμογής των εργαζόμενων και επιχειρηματιών στις νέες εργασιακές απαιτήσεις στον χώρο του τουρισμού`.

Το έργο αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης των αλλαγών στην παραγωγική διαδικασία και των συνακόλουθων αλλαγών οργάνωσης της εργασίας, που πραγματοποιούνται στον τουριστικό τομέα και ιδιαίτερα στο κλάδο των τουριστικών γραφείων. Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι με το Allways Tourism επιχειρείται για πρώτη φορά μια συντονισμένη προσπάθεια από τους εμπλεκόμενους φορείς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου, που οφείλονται στην γενικότερη πτώση του τουρισμού, στην διεθνοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, στην εισαγωγή των νέων τεχνολογιών σε όλα τα επίπεδα της παραγωγής και κυρίως στις νέες απαιτήσεις παραγωγής και διάθεσης τουριστικών προϊόντων – παροχής υπηρεσιών και εξυπηρέτησης πελατών.

Το Allways Tourism θα υλοποιηθεί από 15 εταίρους σε εθνικό επίπεδο, ενώ σε διακρατικό επίπεδο έχει συναφθεί συμφωνία με αντίστοιχες Αναπτυξιακές Συμπράξεις της Ιταλίας και της Πορτογαλίας.

Ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) ηγείται της Αναπτυξιακής Σύμπραξης, όντας Συντονιστής – Εταίρος, ενώ στην Σύμπραξη συμμετέχει επίσης ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ), καθώς και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) καλύπτοντας έτσι όλο το φάσμα του κλάδου των τουριστικών γραφείων.

Οι λοιποί φορείς εταίροι είναι οι: Terramentor Consulting, VPRC, Unisystems, ASR, Μεσογειακό Κ.Ε.Κ., Κ.Ε.Κ. Δυναμική Εκπαιδευτική, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, Εκδόσεις Λιβάνης Α.Ε., Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.), Διεθνές Συμβούλιο Αθλητικού Τουρισμού – Ερευνητική Μονάδα Ελλάδας, Εταιρία Τουριστικής Προβολής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ν. Ξάνθης.

Ομάδα – Στόχος

Ομάδα στόχος του έργου είναι οι εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα, οι οποίοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου όπως:


  • Γυναίκες

  • `Ατομα μεγαλύτερης ηλικίας – άνω των 45 ετών

  • Εργαζόμενοι με χαμηλό επίπεδο μόρφωσης, καθώς και

  • οι ΜΜΕ και ΠΜΕ επιχειρήσεις του κλάδου


Επιμέρους στόχοι του έργου
  • Η διατήρηση ποιοτικών θέσεων εργασίας.

  • Ο εντοπισμός των αναγκών εκπαίδευσης και η προσαρμογή των εργαζομένων και των επιχειρήσεων με στόχο τις ποιοτικές θέσεις απασχόλησης.

  • Η εξοικείωση σύγχρονων τρόπων και αξιοποίηση της Κοινωνίας της πληροφορίας στην εργασία.
  • Η ανάπτυξη υποστηρικτικών μηχανισμών για την δικτύωση των επιχειρήσεων και κοινωνικών εταίρων.
  • Η συστηματική παρακολούθηση των τομεακών αλλαγών, των τάσεων, των διεθνών εξελίξεων με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό των παραγόντων που οδηγούν ομάδες απασχολουμένων στην ανεργία και επιχειρήσεις στο κλείσιμο.
  • Η ενδυνάμωση των τουριστικών γραφείων και η ενθάρρυνση για ανάπτυξη / δημιουργία συμπράξεων για ισχυρές δεσμευτικές συμφωνίες μεταξύ τουριστικών γραφείων (clusters).
  • Η ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών και η εναρμόνιση των τουριστικών γραφείων της Επικράτειας με την λειτουργία των γραφείων της διεθνούς αγοράς στην κατεύθυνση και την φιλοσοφία του σύγχρονου Management Ολικής Ποιότητας (T.Q.M) που απαιτεί “την ικανοποίηση των αναγκών / επιθυμιών πριν ακόμα αυτές εκφραστούν”
  • .

  • Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων μέσω της αναδιάρθρωσης της φυσιογνωμίας των τουριστικών γραφείων και της ανάπτυξης νέων μεθόδων προώθησης των προϊόντων.
  • Η εξάλειψη των περιφερειακών ανισοτήτων μέσω των νέων τεχνολογιών, της δικτύωσης των επιχειρήσεων και της ανάπτυξης εργαλείων (market place, πλατφόρμα, e-learning), που εξασφαλίζουν την ισότιμη πρόσβαση στην πληροφόρηση και στην γνώση όλων των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, ανεξάρτητα της γεωγραφικής θέσης.
  • Η διάχυση καλών πρακτικών, που θα προκύψουν από την υλοποίηση πιλοτικών εφαρμογών στις ΜΜΕ και ΠΜΕ, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών και στον ευρύτερο τουριστικό κλάδο, με στόχο την προσαρμοστικότητα τους στο νέο περιβάλλον.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024