Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαρουσιάστηκε το πρόγραμμα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων

Το Πρόγραμμα Ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων παρουσιάστηκε σε εκδήλωση της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιο Φλωρίδη, την πρόεδρο της `Αθήνα 2004`, κ. Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Φώτιο Νασιάκο και τον διευθυντή της Δ.Α.Ο.Α., της ΕΛ.ΑΣ

Το Πρόγραμμα Ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων παρουσιάστηκε σε εκδήλωση της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης<...> κ. Γεώργιο Φλωρίδη, την πρόεδρο της `Αθήνα 2004`, κ. Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Φώτιο Νασιάκο και τον διευθυντή της Δ.Α.Ο.Α., της ΕΛ.ΑΣ, υποστράτηγο κ. Βασίλειο Κωνσταντινίδη. Την εκδήλωση συντόνισε ο πρόεδρος της Ε.Α.Ξ.Τ. κ. Ευάγγελος Αντώναρος.

Ο κ. Φλωρίδης παρουσίασε τους άξονες, στους οποίους βασίστηκε ο προγραμματισμός της Κυβέρνησης και τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε το θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων. Η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, παρουσίασε την προετοιμασία της Οργανωτικής Επιτροπής και τη συνεργασία με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης στο θέμα της ασφάλειας. Στη συνέχεια ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ παρουσίασε τα κύρια σημεία της Στρατηγικής της Ολυμπιακής Ασφάλειας, ενώ ο υποστράτηγος Β. Κωνσταντινίδης παρουσίασε αναλυτικά το Πρόγραμμα Ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σχετικά με τον προϋπολογισμό της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή ο προϋπολογισμός που έχει εγκριθεί και είναι σύμφωνος με τις προβλέψεις της `Αθήνα 2004`, ανέρχεται στα 650 εκατ. ευρώ τουλάχιστον.

Σε διευκρίνιση του για την λέξη `τουλάχιστον` ο υπουργός ανέφερε ότι “σε μια δυναμική εξέλιξη δεν μπορείς να αποκλείσεις και κάτι παραπάνω. Αυτό το παραπάνω σίγουρα δεν έχει, δεν μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικό ή ιδιαίτερα άξιο λόγου”. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι “η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. Με την έννοια αυτή έχουμε έναν προϋπολογισμό συγκεκριμένο, που είναι πάρα πολύ υψηλός, αξίζει όμως γιατί φιλοξενούμε όλο τον κόσμο, τα νιάτα όλου του κόσμου και ταυτόχρονα κάνουμε μια τεράστια επένδυση για την ίδια τη χώρα μας, την οποία θα αρχίσουμε να τη χρησιμοποιούμε αμέσως μετά τους Αγώνες. Επομένως ο προϋπολογισμός είναι αυτός που σας ανέφερα πριν από λίγο”.

Όσον αφορά τον αριθμό των στελεχών που θα εμπλακούν στα ζητήματα της ασφάλειας -από πλευράς σωμάτων ασφαλείας – ο κ. Φλωρίδης διευκρίνισε ότι οι διαφοροποιήσεις που ακούγονται κατά καιρούς, περιλαμβάνουν μεγαλύτερα μεγέθη ασφάλειας και μεγαλύτερες περιοχές ασφάλειας. Με δεδομένο ότι θα δουλεύει για την ασφάλεια των Αγώνων και ο συνοριοφύλακας του Έβρου, ακόμα και ο λιμενοφύλακας των νησιών. Για την ασφάλεια των Αγώνων θα δουλεύουν όλοι. Για να μην υπάρχουν από εδώ και πέρα άλλες διαφοροποιήσεις, στα σώματα ασφαλείας δουλεύουν 70.000 άνθρωποι συνολικά.

“Και οι 70.000 λοιπόν είναι ταγμένοι στην ασφάλεια με διαφορετικά καθήκοντα ο καθένας, έτσι για να κλείσει αυτό το θέμα. Αλλά, αυτοί που θα απασχοληθούν για κύρια καθήκοντα ασφάλειας, σε σχέση με τις προηγούμενες ολυμπιακές διοργανώσεις, είναι τουλάχιστον διπλάσιοι” ανέφερε τελειώνοντας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024