Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠΑΣΟΚ: Καλοστημένο παιχνίδι η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής
Συνέντευξη Tύπου από τους υπεύθυνους του τομέα Μεταφορών & Επικοινωνιών

ΠΑΣΟΚ: Καλοστημένο παιχνίδι η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής

Στη διάρκεια συνέντευξης Tύπου που έδωσαν οι υπεύθυνοι του τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ.κ. Νίκος Σηφουνάκης και Χάρης Τσιόκας, κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα σχετικά με τον κατάλογο των υποψήφιων…

Στη διάρκεια συνέντευξης Tύπου που έδωσαν οι υπεύθυνοι του τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ.κ. Νίκος Σηφουνάκης και Χάρης Τσιόκας, κατηγόρησαν την<...> κυβέρνηση ότι είπε ψέματα σχετικά με τον κατάλογο των υποψήφιων αγοραστών για την Ολυμπιακή, αφού η Qatar Airlines, που υπήρχε στον πίνακα που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Μεταφορών, διέψευσε κατηγορηματικά ότι ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για τη συγκεκριμένη επένδυση.

Κατά το ΠΑΣΟΚ, η εξέλιξη αυτή αποτελεί γελοιοποίηση για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, καθώς ο κ. Καραμανλής είχε επισκεφθεί το Κατάρ και λίγες μέρες αργότερα ανακοινώθηκε η συμμετοχή της Qatar Airlines στο διαγωνισμό. Επίσης, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισαν την όλη διαδικασία ιδιωτικοποίησης ως ένα καλοστημένο παιχνίδι και προπέτασμα καπνού, προκειμένου να ικανοποιήσει η κυβέρνηση τις υποχρεώσεις της έναντι των ιδιωτικών μονοπωλίων.

“Χρησιμοποιούν την Ολυμπιακή για να εκχωρήσουν άλλα φιλέτα του ελληνικού δημοσίου, όπως τράπεζες” είπαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και διερωτήθηκαν πως είναι δυνατόν να προχωράει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης, όταν δεν έχει γίνει αξιόπιστη αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων της Ολυμπιακής.

Αναφερόμενοι στην Alitalia, για την οποία, όπως είπε ο Τσιόκας, ο πρώην υπουργός Μεταφορών προέτρεπε να ακολουθήσει το μοντέλο της Ολυμπιακής, προχώρησε σε συνεργασία με την KLM-Air France, άντλησε κεφάλαια από την εγχώρια αγορά και τώρα προχωρά στην αναδιοργάνωσή της.

Επίσης διερωτήθηκε πού βρίσκονται τα στελέχη της Κομισιόν, τα οποία κατά τον κ. Χατζηδάκη θα παρακολουθούσαν τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής και γιατί δεν αντέδρασαν όταν η ελληνική κυβέρνηση είπε ψέματα για τους υποψήφιους αγοραστές.

Τόσο ο κ. Σηφουνάκης όσο και ο κ. Τσιόκας υπενθύμισαν ότι σύμφωνα με το σχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση στην Κομισιόν, σε περίπτωση που αποτύχει η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης, δεν υπάρχει άλλο εναλλακτικό σχέδιο, οπότε η Ολυμπιακή πάει για κλείσιμο. Παράλληλα κάλεσαν την κυβέρνηση να απαντήσει αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι η διαπραγματεύεται να πωλήσει τον εθνικό ερομεταφορέα έναντι μόλις 100 εκατ. ευρώ.

Kατά την εκτίμηση του ΠΑΣΟΚ, αυτό που χρειάζεται για την Ολυμπιακή είναι
α) ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξυγίανσης που θα αφορά ολόκληρο τον όμιλο,
β) η άντληση και ιδιωτικών κεφαλαίων,
γ) ουσιαστική ανάληψη της ευθύνης από τους εργαζόμενους και
δ) στρατηγική συνεργασία με άλλες εταιρίες του κλάδου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024